News Flash:

Boboc: "Vrem sa deschidem dosarele Oprea si Tudor pentru ca miercuri sa intre in plen"

22 Februarie 2016
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel opreaa
Dosarele senatorilor Gabriel Oprea si Doian Tudor vor fi deschise de membrii Comisiei juridice luni, pentru ca miercuri sa poata fi votate in plen cererile DNA, a declarat luni presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc.
"Biroul Permanent ne-a sesizat, urmeaza sa transmita si sesizarea scrisa catre Comisia juridica astazi (luni – n.r.) pentru cele doua dosare. Impreuna cu colegii din Comisie, am solicitat Biroului Permanent sa ne permita sa deschidem aceste dosare pentru a avea un timp de studiu, iar pentru maine (marti – n.r.) sa introducem pe ordinea de zi a Comisiei. Din discutii vom vedea, eu sper ca va fi timp suficient pana maine sa dam raportul, astfel incat miercuri sa intre la plen", a declarat Boboc, inainte de incepere sedintei Biroului Permanent al Senatului.
Senatorul a mai spus ca a propus colegilor introducerea pe ordinea de zi a plenului de miercuri, sub rezerva depunerii raportului. De asemenea, dosarele vor fi discutate in ordinea in care au sosit cererile la Senat, a precizat presedintele Comisiei juridice.
"BP a aprobat si repartizat materialele care au venit de la Parchetul de pe langa Inalta Curte si de la ministrul Justitiei si care privesc eventuala incepere a urmaririi penale pentru domnul senator Gabriel Oprea si scrisoarea din partea doamnei ministru Raluca Alexandra Pruna, care solicita incuviintarea retinerii si arestarii colegei noastre, doamna senator Doina Anca Tudor", a declarat, dupa sedinta BP, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru.
El a confirmat ca materialele in ambele cazuri au fost repartizate Comisiei juridice, care va deschide dosarele luni, la 15:30, iar daca vor fi intocmite rapoartele, cererile vor fi dezbatute si votate miercuri in plen.
Directia Nationala Anticoruptie a cerut joi aviz pentru retinerea si arestarea senatoarei Anca Doina Tudor pentru complicitate la luare de mita in dosarul fostului vicepresedinte al ASF, cererea ajungand la Cabinetul presedintelui Senatului vineri.
Procurorul sef al DNA a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita Senatului incuviintarea retinerii si arestarii senatoarei Anca Doina Tudor, acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita.
De asemenea, cererea DNA de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea a ajuns miercuri la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz in serviciu, in dosarul fostului sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, Nicolae Gheorghe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005935 (s)