News Flash:

Blocul din Șagului a fost aerisit, nu mai e pericol. Locatarii s-au întors acasă

24 Februarie 2021
742 Vizualizari | 0 Comentarii

Intervenție a pompierilor timișeni din nou, miercuri dimineață, la blocul evacuat, în Calea Șagului. Echipajul CBRN a verificat dacă în imobil mai sunt detectate substanțe toxice după ce acesta a fost aerisit toată noaptea. Primii locatari s-au întors acasă.

Acțiunile de detecție au început din nou, la ora 6, atunci când echipajul CBRN s-a deplasat la fața locului pentru a face verificări. Specialiștii au efectuat măsurători atât în scara blocului cât și în spațiul comercial de la parter.

„În jurul orei 06:00 au fost reluate operațiunile de detecție monitorizare CBRN la imobilul din Calea Șagului, atât în scara blocului cât și în spațiul comercial, nemaifiind detectate substanțe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 07:00, locatarii se pot întoarce în siguranță în locuințe, cu recomandarea de a ventila spațiile”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Vă reamintim că, marți seară, 70 de persoane au fost evacuate după ce scara blocului s-a umplut de un miros înțepător care pătrundea și în apartamente. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor după ce au realizat că, cu câteva ore înainte, într-un spațiu comercial de la parter, a fost făcută dezinsecție.

Pompierii militari și polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar echipajul CBRN al ISU Banat a efectuat măsurători în imobil. În urma acestora, specialiștii au detectat prezenta unei substanțe toxice, CY10, folosită la dezinsecție.

Imobilul a fost evacuat și ventilat pe tot parcursul nopții. Autoritățile au pus la dispoziția locatarilor locuri de cazare până când pericolul a fost îndepărtat. Primii locatari s-au întors în jurul orei 8, miercuri dimineață, în apartamente. O parte dintre ei au dormit la o pensiune, însă majoritatea au mers la rude sau prieteni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005724 (s)