News Flash:

Beneficiile uimitoare ale supei de varza

6 Ianuarie 2017
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
supa de varza
E felul de mancare minune, cu ajutorul caruia multe femei se lauda c-au dat jos zeci de kilograme, dar, totusi, cat de eficienta e? Si cat de sanatoasa?

Supei de varza i s-a dus buhul ca arde cu harnicie grasimile, în timp ce ea contribuie cu extrem de putine calorii la fluxul energetic al organismului. De celebra ce-a ajuns, supa de varza se vinde si sub forma de capsule de slabit. Toate bune si frumoase pana se ajunge la abuzuri: femeile dornice sa piarda-n greutate mult si repede depasesc perioada recomandata pentru aceasta dieta (7 zile) si-si priveaza astfel corpul de nutrienti esentiali.

Pe scurt, iata argumentele pro si contra acestui aliment-vedeta:

Pro

- Este eficienta: în sapte zile slabesti 4-5 kilograme

- Este ieftina

- Este gustoasa (în varianta cu putina sare si alte legume)

- E usor de facut
Contra

- Induce o senzatie de slabiciune în organism, atentia si puterea de concentrare se diminueaza

- Priveaza organismul de grasimi bune, proteine si vitamine 

- Este plictisitor sa mananci zile-n sir acelasi fel de mancare

- Poate produce crampe abdominale, diaree, gaze

- Dupa finalizarea dietei, se poate instala efectul yo-yo: pui la loc mai multe kilograme decat ai dat jos
Cum se face:

Ai nevoie de:

o varza nici prea mica, nici prea mare

2 cepe

1/2 capatana de usturoi

2 tulpini de telina

2 morcovi

1 cutie mica de pasta de tomate

1/4 ceasca de ulei masline

3/4 ceasca de otet de mere

3-4 frunze de dafin

1 legatura mare de patrunjel proaspat sau uscat

sare cu masura si piper negru dupa gust

Varza o toci marunt si o sarezi. Cureti, speli si maruntesti ceapa, usturoiul simorcovii. Toci apoi cele doua tulpini de telina si patrunjelul. In oala de supa, calesti cinci minute, în uleiul de masline, ceapa si morcovii rasi, adaugi tulpina de telina si condimentezi cu piper. Peste tot ce-i în oala torni 2 l de apa si pui la fiert. Cand apa începe sa clocoteasca, adaugi, putin cate putin, varza, apoi foile de dafin, usturoiul pisat, otetul de mere, si mai ai voie sa pui nitica sare. Lasi doua ore la foc mic si mai pui apa daca scade prea mult. Cu o jumatate de ceas înainte de a lua supa de pe foc, adaugi pasta de tomate si patrunjelul taiat marunt.

Ce sa mai mananci în afara de supa, pentru o dieta (cat de cat) echilibrata:

Ziua 1: fructe (nu banane), de preferinta pepene galben sau rosu

Ziua 2: salata verde, un cartof fiert cu putin ulei

Ziua 3: ce ai voie în ziua 1 si 2, mai putin cartoful

Ziua 4: 3 banane, 2-3 cani de lapte degresat

Ziua 5: 300-500 gr. carne de vita, pui sau curcan, fara piele si grasime, 3 rosii.

Ziua 6: carne de vita (curcan) cat doresti, vegetale cu frunze verzi (nu cartofi!).

Ziua 7: orez, mazare, suc de fructe neîndulcit, legume

Ecuisine.ro

nutrienti esentiali 2 morcovi varza morcovii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006927 (s)