News Flash:

Basescu: "Pentru mine a fost o surpriza mare Chiliman. Nu avea nevoie sa fure la cata avere are"

22 Iunie 2015
1318 Vizualizari | 1 Comentarii
basescu amendat
Fostul presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru el a fost o surpriza mare Andrei Chiliman, apreciind ca acesta ”nu avea nevoie sa fure la cata avere a mostenit de la familia lui”.
Intrebat daca a fost surprins ca "l-au luat" pe Andrei Chiliman, fostul presedinte Traian Basescu a declarat: "M-a surprins foarte tare pentru ca il stiu pe Chiliman, e un om bogat si pentru mine a fost o surpriza mare Chiliman".
"Nu avea nevoie Chiliman sa fure bani la cata avere are, urmare a mostenirilor pe care le-a avut de la familia lui", a afirmat Traian Basescu, duminica seara, la B1 TV.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar, in dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.
Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta. Procurorii DNA i-au retinut pe cei patru si au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lor preventiva, propunerea fiind respinsa, vineri noapte, de instanta, care a dispus masura controlului judiciar.
Anchetatorii sustin ca Vlad Moisescu ar fi constituit un grup infractional inca din 2004, din care au facut parte Ioana Costescu, Andrei Chiliman si Ion Brad, urmarind "comiterea unor fapte de coruptie care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10 si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica si pe parcursul derularii contractelor incheiate cu Primaria Sectorului 1".
Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obtinute de MEDIAFAX, Vlad Moisescu ar fi fost creierul acestui mod de operare, iar Ioana Costescu, care ii respecta cu strictete "ordinele", le impunea functionarilor Primariei Sectorului 1 si controla modul in care acestia le executa, motiv pentru care "toti functionarii primariei o stiau de frica". Totodata, Ioana Costescu ar fi reprezentat interfata lui Moisescu in relatiile cu reprezentantii firmelor care aveau contracte cu Primaria si care trebuiau sa remita cei 10-15% ceruti din banii incasati din contractele atribuite ilegal. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004822 (s)