News Flash:

Basescu: Insinuarea lui Ghita, odioasa. Eu i-am chemat pe sefii serviciilor. Maior m-a mintit doar de vreo trei ori

30 Martie 2018
921 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat 2

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca insinuarea facuta de Sebastian Ghita, potrivit careia serviciile stiau ce facea fratele sau, dar nu au indraznit sa ii spuna este „odioasa”, afirmand ca personal i-a chemat pe sefii servicilor si le-a spus ca familia Bercea face presiuni.
„Asta a fost odioasa ca insinuare (...) <<serviciile au stiut de ce facea fratele lui Basescu, dar nu au indraznit sa spuna si i-au spus lui Udrea>>. Erau obligate (legal-n.r.). Mai mult decat atat, in 2011, fratele meu a facut scris la Parchetul General ca are presiuni de la familia Bercea, (...) iar eu i-am chemat sefii serviciilor de informatii: Mai fratilor, vedeti ca fratele meu are o problema cu familia Bercea. Din acel moment eu m-am simtit descarcat. (...)”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, la B1 TV.

Traian Basescu a dosarul fratelui sau a fost „un film” bine regizat.

„(...) remarcabil este ca nimeni nu a vrut sa conexexe dosarul presedintei Tribunalului Slatina care primise spaga, pe filiera care i-a fost atribuita fratelui meu. Doi, daca ati vedea denuntul lui Bercea, este scris caligrafic, perfect scris si nici nu a pus degetul, a semnat (...) si de fapt a fost un film bine procesat pentru ca era vorba despre momentul in care Capatana adusese banii pe care-i datora familiei Bercea si pentru ca nu i-a avut pe toti i-a daz banii fratelui meu care sa vorbeasca cu ei pentru ca le botezase”, a adaugat Basescu.
Basescu: Maior m-a mintit doar de vreo 3 ori din cate stiu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca fostul director al SRI George Maior l-a mintit de trei ori.

"Maior m-a mintit doar de vreo 3 ori din cate stiu. O data cu fratele meu cand nu am sa ii cred pentru nimic in lume ca nu au stiut ce se intampla si ce se pregateste. Reprosul major este ca v-am atras atentia din 2012 si voua si procurorului general. A doua, cu Parisul (nr. pozele cu Udrea si Bica), ca vezi domnule le-a pus un dusman al poporului. Si trei, cand il ascultau pe Andronic si el era consultantul meu", marturisit fostul presedinte Traian Basescu, la B1 TV.

Basescu: M-am intalnit cu Sebastian Ghita de foarte multe ori. Nu ma asteptam sa inregistreze

 Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca s-a intalnit de foarte multe ori cu deputatul fugar Sebastian Ghita, dupa ce si-a terminat mandatul, afirmand ca a vrut sa afle misterul faptului ca el a fost cel care a prezentat pozele de la Paris cu Elena Udrea si Alina Bica.

“M-am intalnit cu el de foarte multe ori. Eu am vrut sa aflu un mister dupa ce mi-am terminat mandatul. Misterul faptului ca el a fost cel care a prezentat pozele de la Paris. Eu am primit un raport si din raport am spus e in regula nu e bagat SRI, asta nu inseamna ca am si crezut, a trebuit sa am reactia institutionala. (...)”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca nu se astepta ca Sebastian Ghita sa inregistreze discutiile pe care le-au avut.

“Eu n-am avut ticalosia sa fac ce a facut el, sa il inregistrez. (...) Eu m-am dus ca un om de bunacredinta care voia sa afle ceva. Nu ma asteptam sa inregistreze discutiile dar asa s-a intamplat. Pana la urma mare caracter si Ghita!”, a afirmat Traian Basescu.

Basescu a spus ca Udrea si Bica au furat cat a furat si Ghita, precizand ca in cazul deputatului fugar probele arata ca nu a furat.

"Ma mai uitam la Ghita: <<Eu sunt curat. S-a dovedit la Parhova, dar Bica si Udrea au furat>>. Nu, Ghita! Au furat tot cat ai furat si tu. (...) Toate probele de pana acum spun ca el nu a furat", a spus Basescu.

Basescu: Nu am primit informari despre ilegalitatile lui Ghita. A trecut de la amor ghebos la ura

Traian Basescu a declarat, joi, ca nu a primit informari despre ilegalitatile facute de Sebastian Ghita, afirmand ca in relatia deputatului fugar cu sefa DNA Laura Codruta Kovesi s-a trecut de la „amor ghebos la ura fara limite”, explicand si motivul implicarii Elenei Udrea in numirea acesteia.

„Nu am primit niciodata informari despre ilegalitatile lui Ghita sau nu imi aduc aminte. Cand spun ca nu imi aduc aminte considerati ca 99% sunt convins ca nu am primit. (...) Inseamna ca dupa servicile noastre (de informatii-n.r.) nu a facut tampenii. (...)”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, la B1 TV.

Traian Basescu a explicat si motivul implicarii Elenei Udrea in numirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA.

„Ce m-a deranjat in interviurile facute mult prea siropos de domnul Cristoiu, povestea cum serviciile au vrut-o pe Kovesi. Eu nu spun ca nu or fi vrut-o serviciile. (...) nu au avut nimic impotriva lui Kovesi, dimpotriva au spus: <<buna solutie, domnule presedinte>>. Au spus ca sunt impotriva numirii lui Bica, lucruri pe care nu le-am crezut legate de viata privata. Propunerea cu Bica mie mi-a venit de la Ponta. Singurul om pe care eu l-am implicat in aceasta negociere a fost Elena Udrea pe care am trimis-o la Ponta, dintr-un motiv simplu: Victor Viorel Ponta fusese angajat la firma familiei Cocos, ca avocat. (...) eu am trimis-o cu urmatorul mesaj: Nu se numeste nimic la procuror, niciun Nitu, niciun ..., daca nu o pun pe Kovesi la DNA. M-am trezit pe lista si cu doamna Bica. O stiam, secretar de stat, un om cu care am inceput sa destelenim povestea datoriei Rompetrol, pe urma a venit Ponta si a ingropat-o”, a relatat Traian Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca a numit-o pe Kovesi la DNA pentru a continua „trendul pozitiv”, avand in vedere ca venea de la Parchetul General care deja incepuse sa fie perceput pozitiv in rapoartele MCV.

„Cine te-a trimis? Te-am trimis eu, Ghita, la Ponta sa vorbesti despre Kovesi? Este evident in povestirile lui Ghita ca a trecut de la amor ghebos la ura fara limite in relatia Ghita-Kovesi, vizite acasa, in vie, la K2”, a spus Basescu.


basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008809 (s)