News Flash:

Augustin Lazar, avizat pozitiv de CSM pentru functia de Procuror General al Romaniei

21 Aprilie 2016
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar
Augustin Lazar a primit aviz favorabil din partea Sectiei pentru procurori a CSM, dupa interviul pe care l-a sustinut joi, urmand ca propunerea ministrului Justitiei pentru functia de Procuror General al Romaniei sa fie transmisa presedintelui Romaniei.
"Proiectul managerial are propunerea de a reforma Ministerul Public si de a il ridica la standarde europene, din punct de vedere al managementului si al mentatitatii. Proiectul e bazat pe o cunoastere aprofundata a Ministerului Public, care vine nu doar din experienta ci si din activitatea de cercetator pe care am avut-o fiind si cadru didactic", a spus magistratul in cadrul interviului pe care l-a sustinut la CSM.
Augustin Lazar a sutinut in fata procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii ca intentioneaza infiintarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificarii integritatii magistratilor procurori. De asemenea, Augustin Lazar a precizat ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ar trebui restructurat, sustinand ca ar trebui desfiintate parchetele mici, pentru ca procurorii sa nu mai fie sub influenta persoanelor puternice pe plan local.
Oana Haineala, unul dintre candidatii la functia de procuror general, a lipsit de la sedinta in care a fost intervievat Lazar, desi este membru al Sectiei pentru Procurori din cadrul CSM.

augustin lazar csm ministrului justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005715 (s)