News Flash:

AUDIERI. George Maior, fost sef SRI, a admis ca a fost acasa la Gabriel Oprea in seara alegerilor, dar a evitat sa spuna daca erau acolo Coldea si Kovesi, din ratiuni de "viata privata"

12 Iunie 2017
891 Vizualizari | 0 Comentarii
george maior
Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a venit luni dimineata la Parlament, pentru a fi audiat in calitate de fost director al SRI de catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009. Maior a recunoscut ca a fost acasa la Gabriel Oprea in seara turului doi al scrutinului prezidential din 2009, el calificand evenimentul ca unul privat si evitand sa spuna daca acolo se aflau si Coldea si Kovesi.
Maior a precizat, in debutul audierilor, ca SRI s-a comportat, sub mandatul sau, in perioada la care face referire Comisia, exemplar fata de prevederile legale si Constitutia Romaniei.
Deputatul PSD Liviu Plesoianu, membru al Comisiei, l-a intrebat pe Maior despre prezenta acasa la Gabriel Oprea in seara alegerilor.
„As raspunde in felul urmator: in toate acele zile ale anului 2009, inclusiv in acea zi, din punct de vedere al atributiilor mele legale si oficiale, acestea au fost indeplinite conform legii. In viata unui om, chiar detinand asemenea functiii, exista si aspecte referitoare la elemente private, evenimente private, ele nu au avut legatura cu activitatea institutiei”, a spus Maior.
„Din acest punct de vedere, si acest moment il definesc ca pe un eveniment privat la care am participat, in care nu s-au intamplat aspecte pe care sa le sesizez ca fiind ilegale, neconstitutionale, sau neconform standardelor de moralitate din punct de vedere al functionarii institutiilor sau persoanelor. Nu am ce sa-mi reprosez”, a adaugat Maior.
Intrebat daca a participat si Coldea sau Kovesi la acel eveniment, Maior a evitat sa raspunda.
„Fiind eveniment privat, cu riscul de a dezamagi, la aceasta intrebare o sa raspund permanent ca nu discut de un eveniment privat, desfasurare, persoane care au fost acolo. Orice persoana care are cunostinta despre acest eveniment privat – nu a fost singurul la care am participat in acea zi - poate sesiza insitutiile abilitate in legatura cu eventuale ilegalitati, aspecte neconstitutionale”, a spus Maior.
El a spus ca a fost vorba de un eveniment privat complet disctinct de activitatea institutiei, care nu are relevanta vizavi de obiectivele comisiei de ancheta. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005903 (s)