News Flash:

Atentionare de calatorie MAE: Incendii majore de vegetatie in Croatia

19 Iulie 2017
916 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii australia
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Croatia ca aceasta tara se confrunta cu incendii majore de vegetatie in zona coastei Marii Adriatice.
Incendiile au loc in apropierea localitatilor Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje si Zrnovnica, dar si cu incendii izolate in localitati din judetele Split - Dalmatia, Zadar si Sibenik-Knin, potrivit unui comunicat de presa al Ministerul Afacerilor Externe, remis miercuri MEDIAFAX.
Potrivit MAE, din cauza incendiilor, au fost ranite zeci de persoane, majoritatea fiind pompieri sau localnici care au sprijinit voluntar la stingerea incendiilor, iar multi turisti cazati in zona de coasta, dintre localitatile Omis si Split, au fost nevoiti sa paraseasca unitatile de cazare.
In prezent, circulatia rutiera este deschisa pe autostrada A1 Zagreb – Ploce - Dubrovnik si pe drumul national D8 (Magistrala Adriatica), care fac legatura Nord-Sud, singurele segmente de drum inchise fiind drumurile judetene Žrnovnica - Srinjine (ŽC6142) si Ceranje - Vrana (ŽC6064).
recomanda cetatenilor romani ca inainte de a porni spre Croatia sa consulte, pentru informatii actualizate permanent, paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en si a Agentiei Croate de Aviatie Civila http://www.ccaa.hr./english/naslovnica_1/.
"In situatii de urgenta pe teritoriul Republicii Croatia, romanii pot apela numarul european unic de urgenta 112. Cetatenii romani, afectati de situatie, pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +0038514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Zagreb: +0038598414341", potrivit MAE.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005813 (s)