News Flash:

ATENTIE! Risc insemnat de avalansa in muntii Bucegi si Fagaras; zapada de peste doi metri la Balea Lac

6 Martie 2015
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
 Meteorologii sibieni avertizeaza joi turistii ca in masivele Bucegi si Fagaras (versantul nordic) este risc insemnat de producere de avalanse, adica de gradul trei, pe o scara de la unu la cinci. 
Potrivit Serviciului Regional de Prognoza a Vremii Sibiu, la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, in judetul Sibiu, se inregistreaza cel mai mare strat de zapada din tara, de 211 centimetri. In judetul Brasov, zapada masoara 76 de centimetri la Varful Omu, 66 de centimetri la Sinaia si 18 centimetri la Fundata. 
In urmatoarele 24 de ore, vremea va fi inchisa si se va raci la munte, atat in Bucegi, cat si in Fagaras. Cerul va fi noros si va ninge pe arii extinse. Se va semnala si ceata asociata cu depunere de chiciura. 
La peste 1.800 de metri in muntii Bucegi si Fagaras se va depune zapada cu o rezistenta scazuta, peste placile de vant existente. Aceste nou strat de zapada nu va avea aderenta la stratul vechi. Meteorologii atrag atentia ca si la supraincarcari slabe, stratul putin stabil de la suprafata poate aluneca cu usurinta peste stratul preexistent. La supraincarcari mari, se pot rupe si placile vechi de vant. Spontan sunt posibile curgeri si avalanse de suprafata. AGERPRES

meteorologii sibieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006415 (s)