News Flash:

ATENTAT planificat asupra Capitoliului, dejucat de politia americana

15 Ianuarie 2015
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
Un tanar american, acuzat ca ar sustine gruparea Stat Islamic (SI), a fost arestat miercuri, in statul Ohio (nord), pentru planificarea unui atentat contra Capitoliului, sediul Congresului american de la Washington, a anuntat Departamentul Justitiei din SUA, citat de AFP.
Christopher Cornell, in varsta de 20 de ani, este acuzat de tentativa de omor a angajati din cadrul Guvernului american si posesie ilegala de arme de foc, informeaza departamentul, intr-un comunicat.
Potrivit procesului verbal al agentului FBI care l-a arestat pe Cornell, suspectul a deschis conturi de Twitter sub numele de Raheel Mahrus Ubaydah si posta "comunicate si inregistrari video" in favoarea gruparii SI.
De asemenea, el si-a exprimat sustinerea fata de un "jihad violent si atacurile comise de altii in America de Nord".
Intr-o discutie cu un agent FBI sub acoperire, suspectul a marturisit ca ii "considera pe membrii Congresului drept dusmani si are intentia de a efectua un atac asupra Capitoliului, la Washington".
Cornell a cumparat miercuri "arme semiautomate si peste 600 de munitii, cu scopul de a se deplasa la Washington si a ataca mai multi angajati din interiorul Capitoliului", informeaza departamentul.
Suspectul a fost arestat imediat dupa cumpararea armelor.Un tanar american, arestat pentru planificarea unui atentat asupra Capitoliului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007808 (s)