News Flash:

Armata indoneziana pune capat operatiunilor de recuperare a epavei avionului AirAsia

28 Ianuarie 2015
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
Armata indoneziana a anuntat marti ca a pus capat operatiunilor intreprinse in Marea Java cu scopul de a recupera epava avionului AirAsia (QZ8501) care s-a prabusit pe 28 decembrie, dupa esecul mai multor incercari de a scoate fuzelajul din apa, relateaza AFP.
"Toate fortele noastre au fost retrase" din zona de cautare, in largul Insulei Borneo, a declarat contraamiralul Widodo, care supervizeaza operatiunile de cautare si salvare.
"Ne cerem scuze fata de familiile victimelor", a adaugat contraamiralul, avand in vedere ca doar 70 de cadavre au fost recuperate pana in prezent, desi la bordul avionului se aflau 162 de persoane. Airbusul A320-200 a decolat din orasul indonezian Surabaya catre Singapore, dupa care s-a prabusit in mare. Niciun alt cadavru nu a mai fost gasit, a mai anuntat militarul.
Echipe indoneziene incercau de sambata sa recupereze fuzelajul, cu ajutorul unor saci plutitori uriasi. Epava se afla la aproximativ 30 de metri adancime. Autoritatile sperau sa gaseasca celelalte cadavre in aceasta.
Echipele au reusit sa ridice fuzelajul timp de doua minute, dar cablurile s-au rupt. Epava s-a rupt si ea in doua si a cazut inapoi pe fundul marii.
Cutiile negre - inregistratorul de zbor al conversatiilor dintre piloti si cu controlul aerian (cel fonic) si celalalt, cu parametrii avionului (viteza, altitudine, regimul motoarelor, etc.) - au fost deja recuperate, iar in prezent sunt analizate de catre anchetatori, care urmeaza sa prezinte un raport preliminar joi.
Pilotul avionului AirAsia a cerut sa ia altitudine pentru a evita nori, dar nu a primit autorizare imediat de la controlorii aerieni, din cauza traficului prea intens in acest sector foarte frecventat. Airbusul a disparut ulterior de pe ecranele radar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006539 (s)