News Flash:

Aproape de o noua tragedie aviatica. Zeci de raniti dupa ce un avion al companiei sud-coreene Asiana a ratat aterizarea pe aeroportul din Hiroshima

15 Aprilie 2015
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
Un avion de tip Airbus A320, al companiei sud-coreene Asiana Airlines, a ratat marti seara aterizarea pe aeroportul din Hiroshima (vestul Japoniei), incidentul soldandu-se cu 27 de raniti din cele 81 de persoane aflate la bord, potrivit AFP si Kyodo.
Incidentul s-a produs in jurul orei locale 20:05 (11h05 GMT), cand, in timpul manevrei de aterizare, aparatul a derapat cateva sute de metri si a facut o rotatie de peste 90 de grade, in conditii meteorologice nefavorabile (ploaie si ceata).
In timpul aterizarii, aparatul a lovit, se pare, o antena de comunicatii, instalata in amonte de pista, conform informatiilor preliminare.
Imaginile difuzate miercuri de televiziunea japoneza aratau ramasite ale acestei 'instalatii' de 6 metri inaltime — care practic a fost spulberata — imprastiate la locul incidentului, in timp ce aripa stanga a avionului parea deteriorata.
Incidentul a starnit panica la bordul zborului OZ162, unde pasagerii au trait clipe de groaza. 'Era fum, iar mastile de oxigen au cazut. Personalul de cabina era agitat si am crezut ca vom muri', a povestit o femeie.
Toti cei 73 de pasageri si opt membri ai echipajului au parasit avionul pe toboganul de evacuare in situatii de urgenta.
Asiana Airlines anuntase initial intr-un comunicat ca 18 persoane au fost ranite (14 japonezi, doi coreeni si doi chinezi). Conform noului bilant reactualizat, 27 de persoane au fost ranite in urma acestui incident.
Potrivit presei, avionul, care decolase de pe aeroportul Incheon (in apropiere de Seul) zbura la o altitudine prea joasa inaintea apropierii de aeroportul din Hiroshima, dar Ministerul Transporturilor de la Tokyo nu a confirmat aceasta informatie.
'Circumstantele accidentului trebuie sa fie clarificate de investigatiile efectuate de Biroul japonez pentru securitatea in transporturi', care a detasat trei persoane in acest scop, a declarat un responsabil nipon pentru AFP.
O echipa de opt anchetatori sud-coreeni urmeaza sa se alature expertilor niponi in cursul zilei de miercuri.
Compania a promis 'sa coopereze strans cu autoritatile competente' pentru determinarea cauzelor incidentului, prezentandu-si totodata 'scuzele'.
AGERPRES

kyodo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004816 (s)