News Flash:

Anul Cocosului de foc. Ce este bine sa evitam si ce trebuie sa facem pentru a avea succes in 2017

30 Ianuarie 2017
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
anul cocosului de foc

De sambata suntem in Anul Cocosului de Foc. Fara sa se abata de la traditie, chinezii au urmarit la televiziunea nationala spectacolul special din noaptea de ajun - cel mai vizionat de pe glob - cu o audienta de un miliard de telespectori.

Prezicatorii spun ca ne asteapta o perioada de stabilitate, ordine, multa munca, dar si progres. Tot potrivit lor, Vladimir Putin si Angela Merkel se numara printre liderii, care vor avea succes in acest an, in timp ce Donald Trump si presedintele Erdogan vor intampina probleme.

Un spectacol fastuos, uneori de-a dreptul orbitor, costume exuberante, un amestec nebun de dansatori atleti si cantareti de toate genurile.

Spectator: "Aces show este unic. Avem o gama foarte variata de numere care se adreseaza oricarui spectator."

13.000 de artisti iau parte la acest eveniment realizat cu ajutorul celor mai moderne tehnologii.

Reporter: "Am fost primiti la repetitii si, iata, nu se face economie de culori stralucitoare si efecte speciale. Artistii se pregatesc de cateva luni pentru programul special de cinci ore de la televiziune."

Iata si aripa tanara a noului an care va sta sub semnul cocosului. Copiii sunt costumati in pui, viitorii cocosi.

Artist: "Adesea ne prinde ora unu, doua noaptea la repetitii. Unii dintre noi nici nu apuca sa manance la pranz."

Anul cocosului a inceput in mod traditional cu sunet de clopot la Beijing, iar la Hong Kong oamenii s-au strans la cele mai cunoscute temple. Se spune ca ora 11 noaptea, in ajunul Anului nou, este momentul prielnic pentru rugaciuni si aprinderea betisoarelor parfumate, care sunt pe placul duhurilor bune.

Superstitiile ii sfatuiesc pe chinezi sa intampine anul cu zgomot si multe artificii, pe parcursul celor 15 zile cat dureaza sarbatoarea, ca sa alunge spiritele rele.

Cine vrea sa o duca bine tot anul trebuie sa manance galuste pe saturate, insa nu e bine sa se tunda si nici sa cumpere carti in prima zi a anului. Cuvantul chinezesc pentru carte, shu, suna la fel cu cel pentru "pierdere" si e considerat o invitatie la ghinioane.

O celebra prezicatoare din Hong Kong, Priscilla Lam, a fost rugata sa prevada cum va decurge Anul Cocosului pentru liderii lumii, in functie de anul nasterii acestora. Femeia, care a prezis corect alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA, spune ca liderul de la Casa Alba va avea un inceput de an bun, dar toamna si iarna vor fi dificile. Vor fi multe proteste la adresa lui.

Vladimir Putin, un dragon dupa zodiacul chinezesc, va avea numai de castigat. 2017 ii va aduce multi bani, iar economia Rusiei va prospera, scrie stirileprotv.ro.

Angela Merkel, un cal dupa zodiacul chinezesc, va avea probleme din cauza faptului ca este extrem de sufletista, ceea ce explica politica ei permisiva in problema refugiatilor. Insa va reusi sa le depaseasca si sa castige un nou mandat de cancelar anul acesta, dupa cum afirma prezicatoarea.

Nu la fel de norocos va fi Recep Erdogan, presedintele Turciei, care va pierde referendumul din aprilie, legat de sporirea puterilor prezidentiale, mai crede aceeasi Priscilla Lam. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006730 (s)