News Flash:

Animal UNIC in Romania la Gradina Zoologica din Resita

12 Martie 2015
1535 Vizualizari | 0 Comentarii
zoo resita
Gradina Zoologica din Resita se poate mandri in prezent cu 320 de exemplare de animale din 43 de specii, printre care si un magar alb de Baroc, unic in Romania. 

"Vrem sa dam mai multa viata Gradinii Zoologice din Resita. Au fost aduse mai multe animale, astfel ca in prezent sunt 320 de exemplare, din 43 de specii. Magarul alb de Baroc, de exemplu, este unic in Romania la ora actuala. Acesta poate fi admirat doar la Resita. De trei zile ne mandrim cu acest exemplar. Nu necesita ingrijiri speciale. Este un exemplar deosebit, prin culoarea lui si prin ochii albastri. In luna februarie s-au amenajat si tarcurile animalelor periculoase de pe raza gradinii zoologice, astfel ca acum au mai mult spatiu si se simt mult mai bine", a declarat Gabriel Stanuca, directorul Gradinii Zoologice din Resita. 

Potrivit autoritatilor locale, investitiile la Zoo Resita vor continua in acest an, cu bani putini. Deocamdata, a fost alocata suma de 50 mii lei pentru locuri de joaca si pentru mobilier urban. Tot in acest an, se are in vedere si achizitionarea unor ponei pitici. 

Totodata, pe langa diversitatea animalelor, administratia locala are in vedere infiintarea unui parc de aventura, in incinta Gradinii zoologice. 

"In prezent, asteptam un raspuns de la niste parteneri, pentru crearea unui parc de aventura, deoarece se preteaza foarte bine, aici. In parcul zoologic merita sa fie mai multe puncte de atractie pentru resiteni si pentru turisti", afirma primarul municipiului Resita, Mihai Stepanescu. 

Cheltuielile aferente alimentatiei si intretinerii Parcului Zoologic, fara salarii, s-au ridicat, anul trecut, la 54 mii lei, iar pentru anul in curs, suma bugetata este de 55 mii lei. AGERPRES

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005955 (s)