News Flash:

Ancheta dupa transfuzia gresita de sange: O asistenta de la Spitalul CF2, amendata cu 700 de lei de inspectorii sanitari

2 August 2016
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
O asistenta de la Spitalul CF 2 din Bucuresti a fost amendata cu 700 de lei de inspectorii sanitari, in urma anchetei care a stabilit ca o pacienta de 39 de ani a primit o transfuzie gresita de sange din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale.
„Inspectorii sanitari din cadrul Directiei Sanitare Publice (DSP) Bucuresti au decis sanctionarea unei asistente de la Spitalul CF2 cu suma de 700 de lei. In acelasi timp, DSP Bucuresti sesizeaza Colegiul Medicilor pentru continuarea investigatiilor conform atributiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a raspunde la intrebarea daca vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit si unui medic sau nu”, se arata intr-o informare de presa transmisa marti, agentiei MEDIAFAX.
Ministerul Sanatatii a mai transmis ca va continua investigatiile in acest caz, in perioada urmatoare.
„Urmatorul termen de verificare a spitalului este de 15 zile, incepand cu ziua de vineri 29 iulie, cand DSP va controla daca sunt indeplinite conditiile pentru autorizarea unitatii de transfuzii”, se mai arata in informare.
Femeia de 39 de ani care a primit o transfuzie gresita de sange la Spitalul CF 2 din Bucuresti are o evolutie stationara si se afla in continuare internata pe sectia de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul Universitar din Capitala, potrivit managerului interimar al Spitalului Universitar, Dragos Davitoiu.
Pacienta a fost internata cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit, marti, o transfuzie cu grupa sangvina AB4 pozivit, in conditiile in care ea are grupa sangvina 0 pozitiv. La aproximativ o ora si jumatate dupa interventia chirurgicala, s-au instalat primele semne de soc hemoragic si hematurie, iar pacienta a fost transportata la reanimare unde a primit tratament de echilibrare si a fost facuta recomandarea unei noi transfuzii. Vineri a fost mutata de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)