News Flash:

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, se afla inca in Costa Rica. Avocat: Am primit azi noapte doua documente medicale de la ea

2 Martie 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, inca se afla in Costa Rica, avocatul sau prezentand, la instanta suprema, la termenul de vineri in dosarul „Bica 2”, doua documente medicale pe care clienta sa i le-a transmis joi noaptea, prin care este motivata absenta sa din sala de judecata.
„Tot plecata doamna Bica?”, este intrebarea judecatorului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), adresata avocatului acesteia, dupa apelul nominal in dosarul in care Alina Bica este acuzata de fapte de coruptie.

Aparatorul fostei sefe a DIICOT a raspuns ca situatia este aceeasi si ca a primit de la clienta sa doua documente medicale prin care motiveaza absenta sa.

„Este in aceeasi situatie. (...) Am doua documente medicale pe care le-am primit azi noapte (joi noapte, n.r.) de la Alina Bica. Nu sunt traduse. Le-am primit la 1 noaptea, ora noastra. Si am primit o solicitare a doamnei Bica sa declarati sedinta nepublica pentru justificarea imposibilitatii de neprezentare, pentru ca ar aduce atingere vietii private”, a cerut avocatul Alinei Bica magistratilor Curtii Supreme, punctand ca la urmatorul termen va prezenta si traducerea inscrisurilor.
In acest dosar, procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror-sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. Tot in aceasta cauza, omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata si pe Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoana apropiata lui Alin Cocos, pentru complicitate la luare de mita (doua fapte), si pe Adriean Videanu, la data faptelor actionar la o societate comerciala, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati din Snagov.

"Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului inculpatilor Cocos Dorin si Cocos Alin, in legatura cu dosarul de despagubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.


bica justitie alina bica aparatorul diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005116 (s)