News Flash:

ALERTA! Rusia avertizeaza Romania: „Vom cauta mijloace de a anihila flota militara romaneasca!”

11 Februarie 2015
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Analistul militar Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare de la Moscova, a vorbit intr-un interviu pentru TVR despre implicatiile amplasarii in Romania a unui centru de comanda al NATO si a unui Comandament zonal al NATO. Evseev spune ca in Crimeea, Rusia isi creste de asemenea capabilitatile militare si ca, daca Romania se lasa atrasa intr-o confruntare, exista obiective militare romanesti care sunt pe lista de atac a Rusiei. Printre acestea se numara si flota militara a Romaniei.
Vladimir Evseev,  directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, arata intr-un interviu pentru TVR, ca Rusia considera ca din bazele NATO de pe teritoriul Romaniei vor putea fi lansate dispozitive antiracheta sau rachete balistice, astfel ca va fi obligata sa atace, in cazul in care Romania se lasa antrenata intr-o confruntare dintre NATO si Rusia.
"Pe teritoriul Crimeei, in prezent se formeaza o grupare de forte armate terestre bine pregatita si de sine statatoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile sa neutralizeze toate amenintarile posibile. Din pacate, daca Romania se va lasa antrenata intr-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din Romania sa nu fie trecute pe lista acelor tinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. Dupa evaluarile militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmeaza sa fie amenajate in Romania pot fi lansate nu numai dispozitive antiracheta. Rusia este foarte ingrijorata ca de acolo pot fi lansate si rachete de croaziera sau alte dipozitive de genul asta. Rusia va fi obligata sa reactioneze nu numai la aparitia centrelor de comanda, dar si la depozitele de armament sau alta infrastructura militara. Stim ca in Romania se poate crea si potential ofensiv, de aceea vom cauta si mijloace de a anihila flota militara romaneasca. Cred ca va creste confruntarea dintre tarile noastre si din pacate avem motive sa credem asta”, a spus Evseev.
Doua centre de comanda si control ale NATO vor fi infiintate in Romania, acestea urmand sa devina operationale in 2016, iar aici vor activa militari romani, dar si din alte state membre, au decis ministrii Apararii din statele membre ale Aliantei.
La reuniunea ministrilor Apararii de la Bruxelles s-a decis constituirea imediata pe teritoriile aliatilor din est - Romania, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia si Lituania - a unor Unitati pentru Integrarea Fortelor NATO, acestea fiind structuri multinationale de comanda si control ale Aliantei Nord-Atlantice, care vor ”asigura o prezenta vizibila si continua a NATO pe teritoriul aliatilor estici“.
Pe langa acest centru, Romania va gazdui un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est care va functiona ca un centru de comanda-control in situatia dislocarii de forte pe flancul estic al NATO.
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca isi doreste ca primul comandament NATO de comanda si control din Romania sa fie operational in luna iunie, in timp ce al doilea comandament, de divizie, ar urma sa fie operational in termen de doi ani.
"NFIU este un comandament de comanda-control care asigura planificarea si operationalizarea misiunilor ca, atunci cand este nevoie, cand e o situatie de criza, fortele de interventie rapida aprobate sa poata interveni in 48 de ore, iar terenul acolo unde intervin sa poata fi pregatit de aceste comandamente. O parte din banii pentru operationalizarea primului comandament, cel de tip NFIU, vor fi din bugetul MapN, iar o parte din bani vor fi din fondurile comune ale NATO. Alaturi de noi, in aceste comandamente vor veni militarii tarilor partenere din NATO", a afirmat Dusa, conform Mediafax.
Intrebat unde vor fi infiintate cele doua comandamente NATO din Romania, Dusa a evitat sa dea un raspuns clar.
"Discutam deja de aceste locatii, vom mai vedea cu conducerea Statului Major care sunt cele mai eficiente din punct de vedere militar, dar si cele mai eficiente din punctul de vedere al cheltuielilor materiale. Este normal ca un comandament sa il avem acolo unde avem deja o structura, unde avem elemente de comanda-control, unde sunt conditii pentru ca aceste comandamente sa functioneze", a spus ministrul Apararii Nationale. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)