News Flash:

ALARMA FALSA! Furtuna istorica de zapada de la New York a fost doar o ninsoare mai zdravana. Zapada are doar 30 cm

28 Ianuarie 2015
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Directorul Serviciului national american de meteorologie NWS si-a exprimat marti regretul ca nu a insistat asupra gradului de fiabilitate a previziunilor care anuntau o furtuna de zapada istorica la New York.
"Ar fi fost bine sa enuntam aceste incertitudini astfel incat conducatorii sa poata sa evalueze riscul si sa actioneze sau nu", a declarat Louis Uccelini, directorul National Weather Service (NWS), intr-o conferinta de presa telefonica, subliniind complexitatea modelelor meteorologice.
El a anuntat ca NWS va "examina foarte atent aceasta problema" si va evalua necesitatea "unei noi abordari fata de acest tip de furtuna".
Insa directorul a insistat asupra oportunitatii deciziei de a inchide sistemul de transport, scolile si alte activitati si a dat asigurari ca este mai bine sa te pregatesti pentru ceea ce este mai rau.
"Multumita acestor decizii (din aproape toata partea de nord a Coastei de Est) si a disciplinei oamenilor, am avut mai putini morti din cauza furtunii, mai putine accidente de circulatie si ambuteiaje decat la precedentele furtuni de iarna", a subliniat Uccelini.
El a anuntat, de asemenea, ca, in afara de New York, cantitati importante de zapada s-au inregistrat in anumite zone din Connecticut (58 de centimetri), in estul Long Island din nordul New Yorkului (70 de centimetri) si in Massachusetts (81 de centimetri). Acest stat este afectat, de asemenea, de numeroase inundatii in zona de coasta, o situatie care s-ar putea agrava din cauza mareei de la sfarsitul zilei.
Previziunile meteorologice anuntau duminica, pentru Manhattan, una dintre cele mai importante furtuni din ultimele decenii, stratul de zapada urmand sa atinga un metru. In final, zapada s-a asternut intr-un strat de 25 de centimetri.

new york louis uccelini meteorologice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007501 (s)