News Flash:

Alain Delon: „Urasc epoca asta. Totul este fals, totul e falsificat. Nu mai exista respect, nu mai exista cuvantul dat. Doar banii mai conteaza. Auzim vorbindu-se de…”

15 Martie 2018
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
alain

„Viata nu-mi mai ofera mare lucru. Am cunoscut tot, am vazut totul. Urasc epoca asta„, a explicat actorul in varsta de 82 de ani la finalul interviului cu Valérie Trierweiler intitulat „Moi, Delon: l’interview de sa vie”.

„Totul este fals, totul e falsificat. Nu mai exista respect, nu mai exista cuvantul dat. Doar banii mai conteaza. Auzim vorbindu-se de crime de-a lungul zilei. Stiu ca voi parasi aceasta lume fara regrete”, a marturisit Alain Delon, dupa ce a vorbit despre cariera sa, relatiile dificile cu familia, sotiile pe care le-a iubit si prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toata lumea a murit”, a subliniat actorul mitic din „Ghepardul”, de Luchino Visconti, potrivit News.ro.

Intrebat despre locul unei femei in viata sa de astazi, actorul a raspuns ca nu „a gasit-o”. „Nu spun ca nu exista candidate. Sunt zece, dar niciuna nu este potrivita pentru a-mi incheia viata. (…) As putea sa ma casatoresc cu cineva daca ea ar fi pregatita sa ma insoteasca pana la final”, a explicat actorul.
Alain Delon a mai declarat ca filmarile la „ultimul film”, cu Patrice Leconte si in care apare alaturi de Juliette Binoche, sunt „in intarziere”. Si ar dori sa se intoarca pe platouri pentru o ultima data.

Ultimul lungmetraj cu Alain Delon a fost lansat in 2008 – „Asterix la Jocurile Olimpice/ Astérix aux jeux olympiques”, de Frédéric Forestier si Thomas Langmann, in rolul lui Iulius Cezar. In teatru, actorul a aparut ultima data pe afisul spectacolului „Une Journée ordinaire”, de Eric Assous (2011 si 2013).

Cu o cariera impresionanta si peste 100 de interpretari memorabile, actorul, producatorul, scenaristul si regizorul Alain Delon aniverseaza 60 de ani de la debutul sau in cinematografie. Sase decenii in care a stralucit pe marile ecrane in pelicule care au facut istorie.

”Rocco si fratii sai” (1960), ”In plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagra” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvant de politist” (1985) sunt doar cateva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

S-a nascut la data de 8 noiembrie 1935. Frumusetea magnetica si farmecul personal au facut ca actorul sa fie curtat inca de la inceputuri de industria hollywoodiana, insa, desi i s-a oferit sansa de a fi distribuit intr-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide sa-si inceapa cariera in Franta, unde se lanseaza in 1957 in ”Quand la femme s’en mêle”, in regia lui Yves Allégret. In 1958, in Christine, joaca pentru prima data alaturi de Romy Schneider, fermecatoarea actrita ce avea sa-i devina logodnica.

Dupa rolul din ”Ghepardul” (regia Luchino Visconti), in 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima data la Globul de Aur. In 1977 a ajuns pe lista favoritilor la Premiile César pentru rolul principal din ”Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din ”Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus in 1985 premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific in 1995, iar in 2005 a fost numit Ofiter al Legiunii de Onoare de catre presedintele Jacques Chirac, pentru contributia sa la arta cinematografica.

Alain Delon a fost invitatul de onoare al Festivalului International de Film Transilvania 2017 (TIFF).

Sursa: digi24.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004708 (s)