News Flash:

Ai ragusit? Acest sirop natural este foarte bun pentru durerea de gat si te scapa de flegma

27 Februarie 2018
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
sirp

Flegma este un simptom frecvent al racelii si al altor afectiuni respiratorii. Aceasta este un fluid din corp si contine glicoproteine, anticorpi si alti agenti.
Principalul rol al flegmei este de a lubrifia caile respiratorii si de a le apara de factorii externi care le ataca. Totusi, cand corpul produce o cantitate prea mare, aceasta poate deveni suparatoare. Motivul este faptul ca se ingroasa prea tare, iar organismul incearca sa o elimine prin intermediul tusei.
Din fericire, exista multe remedii naturale care reduc productia de flegma si o impiedica sa iti afecteze sanatatea. Unul dintre acestea este un sirop natural pe baza de morcovi si miere de albine. Astazi iti vorbim despre proprietatile deosebite ale acestor doua ingrediente si iti aratam cum sa prepari siropul la tine acasa.

Sirop natural cu miere de albine si morcovi care reduce flegma
 
Siropurile naturale sunt folosite de veacuri intregi ca alternativa pentru tratarea simptomelor gripei, ale racelii si ale altor probleme respiratorii. Aceste retete contin ingrediente cu proprietati antiinflamatoare si expectorante care combat infectiile in gat, excesul de flegma si obstructionarea cailor respiratorii.
Siropul cu miere si morcovi este una dintre cele mai eficiente si mai sanatoase optiuni. Pe langa faptul ca amelioreaza tusea, acesta intareste sistemul imunitar, actionand inca de la radacina problemei.
 
Sa vedem mai intai care sunt beneficiile morcovilor:
Morcovul este o sursa naturala de vitamine A, B, si C, cunoscute pentru efectele antioxidante si rolul protector asupra organismului.
Aceasta leguma contine betacaroten, un compus care – pe langa faptul ca protejeaza vederea – imbunatateste reactia sistemului imunitar impotriva virusurilor si a bacteriilor.

Morcovul contine si o cantitate semnificativa de fibre, un nutrient necesar pentru o digestie corespunzatoare.
In plus, acest aliment contine agenti antiinflamatori. Acestia contribuie la curatarea cailor respiratorii, ameliorand simptomele mult mai rapid.
Daca tuturor acestor beneficii ale morcovilor li se adauga puterea antibiotica a mierii de albine, obtinem un tratament extraordinar care trateaza tusea, flegma si alte simptome suparatoare ale gripei si ale racelii.
Cum sa prepari un sirop natural cu miere si morcovi
Prepararea acestui sirop natural nu necesita nici mult timp, nici cheltuieli majore. Atat mierea, cat si morcovii sunt disponibile in magazinele alimentare si in piata pe toata perioada anului  (la preturi acceptabile!).
Acestea fiind spuse, este important sa verifici calitatea mierii. Unele sortimente din comert contin siropuri si zahar rafinat. Chiar daca textura pare la fel, calitatea nutrientilor este scazuta, iar beneficiile pentru sanatate minime.
Desi costa un pic mai mult, cel mai indicat este sa cumperi miere ecologica.

Ingrediente:
3 1/2 cani de morcovi (400 g)
5 linguri de miere organica (125 g)

Mod de preparare:
Spala bine morcovii, taie-i in bucati mici si pune-i intr-o cratita cu apa.
Lasa-i sa fiarba pana se inmoaie.
Ia morcovii de pe foc si paseaza-i cu o furculita sau cu o lingura.
Pune piureul intr-o sticla de sticla si amesteca-l cu cinci linguri de miere de albine.
La final, acopera recipientul si lasa produsul sa stea macar o zi inainte de a-l consuma.

Mod de utilizare:
Ia 4 sau 5 linguri de sirop pe zi pentru a reduce productia de flegma.
Ca tratament preventiv, poti lua o lingura pe zi, de preferat in afara meselor.
Daca ti se pare prea dulce, poti amesteca siropul cu o jumatate de cana de apa calduta.
Tine minte
Acest remediu natural nu este indicat persoanelor cu un nivel ridicat al glicemiei. Mierea de albine tinde sa agraveze situatia.
In plus, nu recomandam siropul pacientilor care urmeaza un tratament pe baza de diuretice, deoarece poate intari efectele acestora, provocand reactii neplacute.
In general, acesta este un remediu excelent pentru a imbunatati sistemul imunitar la copii si adulti. El contine foarte multi nutrienti si are un gust placut.


siropurile bacteriilor morcovul ingrediente morcovii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005970 (s)