News Flash:

Acest LEAC MIRACULOS te fereste de cancer si diabet

15 Martie 2016
3262 Vizualizari | 0 Comentarii
lapte de soia
Laptele de soia este o alternativa sanatoasa la laptele de origine animala si ofera numeroase beneficii consumatorilor, pastrand toate proprietatile plantei. Laptele de soia nu contine colesterol, ci, din contra, acesta contine fitosteroli care produc scaderea colesterolului.

Calciu

Are un continut de calciu asemanator cu cel al laptelui de origine animala, insa prof. dr. Mencinicopschi avertizeaza ca biodisponibilitatea acestuia este mai mica. Previne bolile cardiovasculare. Proteina din soia este recomandata in prevenirea maladiilor cardiovasculare si hipertensiunii.

Efect hormonal 

Contine hormoni vegetali, avand un efect usor estrogenic.

Diabet

Studiile efectuate au sugerat ca flavonoizii gasiti in soia reduc riscul aparitiei diabetului prin impiedicarea construirii tesutului gras. In plus, o dieta bazata pe soia ajuta la scaderea glucozei si a nivelului de insulina din organism.

Osteoporoza

Laptele de soia este recomandat pentru sanatatea oaselor, soia mentinand densitatea osoasa si intarind sistemul imunitar.

Cancerul de colon

Datorita continutului bogat in fibre, soia reduce riscul de cancer de colon sau renal.

Lecitina

Soia contine lecitina, substanta esentiala pentru buna functionare a creierului. De asemenea, aceasta previne depozitarea grasimilor din sange pe peretii vaselor de sange si are proprietati antioxidante.

Grasimi nesaturate

Este bogat in “grasimi bune”, indispensabile sanatatii celulelor.

Cum poti prepara lapte de soia?

Se pune soia la inmuiat in apa rece si se lasa minim 8 ore, dupa care se da prin blender sau prin masina de tocat. Compozitia se toarna intr-un vas, peste care se adauga apa calduta. Se mesteca timp de 2-3 minute, iar apoi se strecoara compozitia printr-un tifon sau sita. Lichidul obtinut se pune la fiert pentru 10 minute. Se ia de pe foc si dupa ce s-a mai racit se poate adauga miere si aroma preferata.

beneficii calciu efect hormonal diabet osteoporoza lecitina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005270 (s)