News Flash:

Aceasta ghicitoare poate fi rezolvata doar de persoanele cu un IQ mai mare de 140 – tu crezi ca ai sanse?

15 Martie 2018
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
ghici

Un tanar detectiv numit Smith a obtinut peste un caz special de crima. Cazul a implicat 5 persoane care s-au cunoscut intre ele. Una dintre persoane a fost impuscata mortal cu un pistol. Din pacate, documentele nu contineau nici numele victimei, nici cel al criminalul.

Smith a studiat cu atentie toate hartiile si a reusit sa determine numele, multumita unor detalii importante. Astazi, noi iti propune sa iti testezi logica. Crezi ca poti descoperi toate indiciile si poti sa iti dai seama de deznodamant? Citeste mai jos si incearca sa o faci!

John
John este un jucator de tenis amator. A doua zi dupa ce a avut loc infractiunea, el a luat parte la un turneu, jucand impotriva unei persoane care nu era legata de caz.

Jack
Jack s-a mutat in oras cu un an inainte ca aceasta crima sa aiba loc. El s-a nascut si a crescut pe o insula mica, ai carei locuitori sunt in mare parte pescari; astfel, visul lui Jack este sa detina o goeleta de pescuit.

Steve
Steve lucreaza ca model si are o parere foarte buna despre el; parerea lui este atat de buna incat cu cateva zile inainte de crima a inceput sa se dea bine pe langa Bill care a acceptat sa il picteze in marime naturala.

Bill
Bill este un pictor celebru de portrete. El spune ca se asteapta sa termine portretul lui Steve intr-o saptamana.

Alex
Imediat dupa ce a avut loc crima, Alex s-a dus in Antarctica ca parte a unei expeditii pentru studierea vietii marine. El este inca la Polul Sud, impreuna cu alti 20 de oameni de stiinta.

In plus, detectivul a tinut cont de urmatoarele aspecte importante:
– cu o saptamana inainte de crima, ucigasul si-a rupt piciorul;

– Steve si Alex s-au cunoscut cam cu 6 luni inainte de crima;

Alex si ucigasul s-au cunoscut reciproc inca din copilarie deoarece au crescut in case vecine intr-un oras mare.

Dupa mult timp, detectivul Smith a reusit sa-si dea seama numele criminalului si victima lui; ucigasul a fost Bill si victima, Jack.

Cum a ajuns detectivul concluziile sale?
– din moment ce John juca tenis in ziua de dupa crima, nu ar fi putut trage glontul fatal; stim ca ucigasul si-a rupt piciorul cu o saptamana inainte ca infractiunea sa fi fost comisa si ca John nu s-ar fi putut vindeca atat de repede;

– Alex nu poate fi vinovat pentru ca in copilarie, el si ucigasul locuiau in case vecine.

– Steve este nevinovat deoarece l-a cunoscut pe Alex cu cateva luni inainte de infractiune si dupa cum stim, criminalul il cunostea pe Alex inca din copilarie.
Prin urmare, crima a fost comisa fie de Jack, fie de Bill. Este sigur sa presupunem ca Jack este nevinovat pentru ca a crescut pe o insula si nu putea sa-l cunoasca pe vinovat inca din copilarie, astfel mai ramane doar Bill.

In afara de orice altceva, stim ca el este inca in viata, de vreme ce in prezent termina portretul lui Steve; deci Bill trebuie sa fie criminalul.

Ramane de aflat cine a fost victima crimei. Detectivul Smith stie ca Alex care este in prezent in Antarctica, John care a jucat tenis in ziua de dupa crima, si Steve care inca mai pozeaza pentru Bill sunt cu clar in viata. Prin urmare, Bill este cel care l-a ucis pe Jack.


john jack steve alex ucigasul smith
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006697 (s)