News Flash:

A mancat in fiecare zi doua banane cu pete negre. Efectul te va face sa incerci si tu!

10 Februarie 2018
920 Vizualizari | 0 Comentarii
banane

Banana este una dintre cele mai populare fructe din lume. Statisticile arata ca peste 90% din populatia Europei cumpara banane cel putin o data pe luna.

Bananele coapte sunt bogate in fibre, vitamine si zaharuri naturale, cum ar fi fructoza si zaharoza, cele mai valoroase ingrediente care de fapt sunt antioxidanti puternici.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca bananele bine coapte (cele cu pete negre) au mai multe beneficii pentru sanatate decat bananele necoapte (de un galben pal).

Dupa mai multe cercetari, oamenii de stiinta japonezi au aratat ca bananele coapte (cele cu pete negre) sunt foarte benefice in lupta impotriva cancerului. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele duc o consolidare a sistemului imunitar si cresterea celulelor albe in sange.

Daca mancati cel putin 2 banane coapte zilnic in termen de o luna, veti observa modificari semnificative ale starii de sanatate:

Digestie imbunatatita
Bananele sunt usor de digerat, iar acest lucru le face alegerea perfecta daca suferiti de constipatie, diaree sau arsuri la stomac. In cazuri foarte rare (mai putin de 1%), aceste fructe pot agrava simptomele de reflux de acid, dar numai pentru cei care au conditii similare.

Controleaza diabetul
Cu abundenta de vitamina C, potasiu si fibre, bananele sunt convertite in alimentul ideal pentru diabetici. ?tim cu totii ca o dieta bogata in fibre imbunatateste nivelul de insulina. Nu ar trebui sa exagerati cu doza zilnica recomandata, deoarece acestea contin mai multe glucide.

Imbunatateste sanatatea cardiaca
In combinatie cu vitamina C, potasiu si fibre, include vitamina B6. Astfel incat bananele se dovedesc extrem de benefice pentru inima dvs. In mod particular bananele reduc bolile cardiovasculare si riscul de accident vascular cerebral.

Normalizeaza tensiunea arteriala
Potasiul
din banane este foarte util pentru reducerea tensiunii arteriale. De altfel, acest mineral sprijina si echilibrul de sodiu din organism. Cei familiarizati cu aceasta chestiune sunt constienti de faptul ca organismul are nevoie de niveluri de potasiu si de sodiu echilibrate pentru a mentine standardele tensiunii arteriale.

Imbunatateste memoria si starea de spirit
Impreuna cu nuci, bananele sunt perfecte pentru creier. Ele furnizeaza substantele nutritive necesare potrivite pentru functionarea normala a neuronilor. Bananele ajuta creierul sa reglementeze starea de spirit si pofta de mancare. Promoveaza de asemenea functii cognitive importante, cum ar fi concentrarea si memoria.


controleaza diabetul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005345 (s)