News Flash:

25 de decese in acest sezon din cauza complicatiilor provocate de gripa

23 Februarie 2017
936 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz
Un numar de 25 de persoane au murit din cauza complicatiilor provocate de gripa, in acest sezon, ultimele doua decese fiind anuntate in saptamana 13-19 februarie, informeaza, joi, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), precizand ca cele mai multe decese s-au inregistrat la categoria de varsta peste 65 de ani, iar niciuna dintre persoanele care au murit nu fusese vaccinata.
In saptamana 13-19 februarie, au fost inregistrate 13 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI). In acest interval au fost inregistrate doua decese noi, la cazuri de SARI, confirmate cu virus gripal, ambele cu tipul A, subtip H3, anunta CNSCBT.
Din totalul celor 25 de decese, 19 au fost la categoria peste 65 de ani, 92 la suta dintre decedati avand conditii medicale preexistente.
Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinata, mai arata reprezentantii Centrului.
Cele mai multe decese au fost in Bucuresti - sapte si in judetele Cluj - cinci, Olt si Iasi - cate trei, in timp ce in judetele Dambovita, Galati, Giurgiu, Mures, Prahova, Suceava si Timis s-a inregistrat cate un deces.
De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI au fost confirmate cu laboratorul 531 de cazuri de gripa, dintre care 433 cazuri tip AH3N2, 79 tip A, nesubtipate, doua cazuri AH1N1 (pandemic) si 17 cazuri tip B.
La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS - infectii virale ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 89.175. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005316 (s)