News Flash:

10 lucruri nestiute care se intampla pe Pamant chiar acum (VIDEO)

27 Mai 2018
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
pamant

Pamantul este un loc nebun. Exista multe lucruri de facut si de vazut. Natura este unul dintre cele mai fascinante lucruri pe care Pamantul le poate oferi. Natura ne ofera unele dintre cele mai frumoase imagini pe care le putem vedea.

Totusi, natura ne ofera si cateva ciudatenii pe care oamenii nu le-ar putea copia. Cele sapte minuni ale lumii naturale au fost stabilite prea rapid. Alte minuni precum Marele Canion si Cascada Victoria sunt cu siguranta mai splendide, iar oricine le-ar vedea ar fi impresionat.

1. Shanay-Timpishka: Raul care fierbe
In Amazon, se afla un rau de 4 mile lungime, iar spre deosebire de celelalte ape de pe Pamant, Shanay este atat de fierbinte, incat orice animal care paseste in el este fiert de viu. Atunci cand o creatura neajutorata paseste in rau, ochii i se topesc prima data, in craniu. Curand, animalul este in atat de multa durere, incat va incerca sa inoate spre siguranta.

Dar apele ii vor umple gura si plamanii, ceea ce-l va praji din interior spre exterior. Raul ajunge la temperatura de 91 de grade Celsius, iar cercetatorii nu sunt siguri de ce. In mod normal, apa este atat de fierbinte doar daca este alimentata de un vulcan, dar acest rau se afla la 700 de kilometri distanta de un vulcan activ.

Exista totusi o teorie. Cercetatorii cred ca apa fierbinte de sub pamant patrunde printre linii si crapaturi, si incalzeste raul, facandu-i apele geotermale unice pe aceasta lume.

2. Pestera Movila – Pestera cu o atmosfera de sulf
In Sud-Estul Romaniei, exista o pestera care a fost blocata de cea mai mica raza de lumina timp de 5,5 milioane de ani – si are o atmosfera complet diferita fata de cea de pe Pamant.

Pestera fost descoperita de muncitorii care cautau sa instaleze un motor. Ei au testat solul pentru a vedea daca era un loc sigur pentru a construi ceva pe el, si au gasit o cale care a dus spre unul dintre cele mai ciudate locuri de pe Pamant.

Daca vei cobori prin arborele ingust, vei trece printr-o serie de tuneluri, vei intra intr-o camera cu un lac sulfuric carestropeste cu oua putrezite, iar aerul este atat de toxic si plin de hidrogen sulfurat, incat este mai contaminat de 100 de ori decat nivelul dioxidului de carbon de la suprafata.

Cea mai ciudata parte este ca intregul ecosistem a supravietuit in interiorul acestei pesteri. Cercetatorii au descoperit 33 de specii de vietuitoare care nu exista in afara pesterii.
Acestea s-au adaptat ca sa supravietuiasca intr-o atmosfera sulfurica, traind prin a se hrani cu pietrele si spuma apei.

3. Fantana care te impietreste – locul in care apa se transforma in stanci
In Nordul Yorkshire, exista un loc in care apa curge pe o stanca ce arata ca fata unui schelet, iar tot ceea ce se afla sub apa se transforma in piatra.

Procesul dureaza, de obicei, 3-5 luni, dar poti oricand sa lasi ceva sub apa, iar atunci cand te reintorci, tot ceea ce vei gasi vor fi pietre. Oamenii au lasat de la ursi de plus la biciclete acolo, si fiecare obiect a fost transformat intr-o statuie. De mult timp, oamenii au crezut ca fantana a fost blestemata de vrajitoare.

Ca rezultat, ea creeaza o coaja minerala tare peste tot ceea ce atinge – la fel cum se formeaza si stalactitele din pesteri.

Vezi aici mai multe exemple:

Galerie Video


lume
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005706 (s)