News Flash:

Comitet de urgenta la Ministerul Mediului pentru discutarea situatiei de la Cernobil

29 Aprilie 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Comitetul de urgenta al Ministerului Mediului se intruneste de la ora 17.00, pentru a discuta situatia de la Cernobil, unde un incendiu a izbucnit, marti, in zona interzisa din jurul centralei nucleare.
Comitetul ministerial se intruneste la solicitarea ministrului de Interne si vicepremierului Gabriel Oprea, presedintele Comitetului national pentru situatii de urgenta speciale.
Intrunirea comitetului are lco conform procedurii, urmand ca acesta sa constate daca exista sau nu vreo amenintare la adresa Romaniei.
Din comitet fac parte ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu, secretarii de stat si directorii tehnici din minister, alaturi de toti sefii institutiilor subordonate: Garda de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului, Administratia "Apele Romane" etc.
Un incendiu de padure a izbucnit marti in nordul Ucrainei, riscand sa se extinda spre centrala nucleara Cernobil, dezafectata si izolata in urma accidentului industrial din anul 1986.
Membrii Garzii Nationale ucrainene patruleaza in padurile din nordul tarii din cauza suspiciunii declansarii intentionate a incendiului, a scris, miercuri, pe Facebook ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de Interfax Ucraina.
"Vantul s-a oprit in cursul serii si noi am limitat rapid incendiul in jurul focarelor mari", a scris ministrul. "Exista o suspiciune rezonabila cu privire la un atac intentionat, incendiul izbucnind in mai multe locuri de pe ambele maluri ale raului", a continuat el, precizand ca au fost intensificate patrulele, iar membrii Garzii Nationale si cei ai Ministerului de Interne au fost pusi in alerta.
Potrivit lui Avakov, incendiul care a izbucnit marti in zona interzisa din jurul centralei nucleare Cernobil este cel mai mare din 1992. Acesta se afla la 20 de kilometri distanta de centrala, dar depozitul cu combustibil folosit este situat la doar cinci kilometri.
Comentand situatia, el a declarat ca se asteapta mai degraba la o evolutie pozitiva. "Riscurile sunt mari ... Prin urmare - atentie maxima. Va voi anunta daca mai apar informatii. Nu exista temei pentru a ceda panicii in acest moment. Totul este sub control", a adaugat el.
Totodata, serviciul ucrainean pentru situatii de urgenta in regiunea Kiev a anuntat ca nu s-a inregistrat o crestere a nivelului radiatiilor in capitala.
Mediafax.ro 

ministerului mediului cernobil centralei nucleare gabriel oprea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007597 (s)