News Flash:

Municipalitatea aradeana a contractat un credit de 20 milioane euro pentru reabilitarea spatiilor dintre blocuri

22 Iulie 2016
948 Vizualizari | 0 Comentarii
spatiu bloc
Consiliul Local Municipal Arad a incheiat miercuri un contract privind luarea unui credit de 20 milioane de euro, semnatarii documentului fiind directorul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru Romania, Matteo Patrone si primarul orasului, Gheorghe Falca. 
Imprumutul este destinat finantarii proiectului "Regenerare urbana a spatiilor dintre blocuri din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confectii, Micalaca, Vlaicu si Centru, inclusiv zona protejata a municipiului Arad", care va incepe anul viitor, termenul de executie fiind de trei ani. Valoarea totala a proiectului este estimata la 50 milioane de euro. 
'Valoarea totala a investitiilor prevazute a se realiza in cadrul programului de modernizare a cartierelor aradene este estimata la circa 50 milioane de euro, din care 20 milioane euro obtinuti dintr-un imprumut de la BERD. Proiectul privind regenerarea urbana este al treilea mare proiect din municipiul Arad si ca dimensiune si ca importanta. El se adreseaza cartierelor de blocuri, unde avem peste 60.000 de locuitori. Prin acest proiect, ne propunem sa fluidizam traficul auto dintre blocuri, sa realizam un numar importat de parcari, pe o suprafata de peste 230.000 de metri patrati, sa realizam peste 40 de kilometri de trotuare. De asemenea sa refacem si sa reamenajam circa 7 hectare de spatii verzi, iar pe o suprafata de 14.000 de metri patrati vom realiza locuri de joaca pentru copii, cu regim inchis', a declarat Gheorghe Falca. 
Potrivit acestuia, proiectul tehnic va fi finalizat in septembrie 2016. 
'Proiectul incepe cu o finantare locala si a BERD. Sper ca proiectul tehnic se va finaliza in luna septembrie a acestui an si speram ca in primavara-vara anului viitor sa avem constructor, sa putem incepe aceasta lucrare importanta. In cadrul acestui proiect, pentru prima data in istoria Aradului, vom avea 9 parcari supraterane, astfel incat confortul cetatenilor din zonele de locuit sa fie unul bun. Constructorul va prezenta timpul de executie, noi estimam sa avem maximum trei ani', a mentionat primarul municipiului Arad. 
El a spus ca pe langa respectivul imprumut, BERD a oferit 300.000 de euro ca sprijin pentru realizarea proiectului tehnic. In ceea ce priveste rambursarea creditului, aceasta se va face, potrivit intelegerii cu BERD, in 18 rate semestriale, termenul final fiind 18 iunie 2028. AGERPRES

patrone gheorghe falca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004752 (s)