News Flash:

Colterm primeste de la Guvernul Romaniei 9 millioane de lei

18 Decembrie 2020
315 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a anuntat, joi, ca Guvernul Romaniei a alocat 9 milioane de lei, din fondul de rezerva bugetara, pentru termoficarea din Timisoara.

”Guvernul Romaniei a aprobat un ajutor de 9 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara a Guvernului pentru termoficarea din municipiul Timisoara. Am purtat mai multe discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si am reusit sa conving autoritatile centrale ca societatea de termoficare si Primaria sunt intr-o situatie limita in care e nevoie de ajutor. Sper ca Primaria Timisoara are solutii pentru viitor si va lua masurile care se impun pentru evitarea unei situatii care sa puna din nou sub semnul intrebarii incalzirea populatiei”, a anuntat pe pagina sa de Facebook Alin Nica, presedintele CJT.

Acesti bani nu rezolva, insa, problema datoriilor Colterm catre furnizori. Datoria catre E.ON depaseste 80 de milioane de lei. Insa, in total, Colterm are ”datorii istorice” de 320 milioane de lei, catre furnizori de combustibili, de servicii, etc.

Zilele trecute, Primaria anunta ca E.ON ar putea inchide robinetul la apa calda si incalzire, in Timisoara, din pricina restantelor uriase. In cele din urma, furnizorul de gaz a acceptat incheierea unui contract cu valabilitate pana la sfarsitul anului, urmand ca acesta sa fie prelungit pana la finele lunii ianuarie daca se plateste o parte din datorii.

Sistemul de termoficare din Timisoara are peste 50.000 de abonati.

„Mă bucur că memoriile trimise la Guvern și discuțiile mele cu ministrul de finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezervă pentru COLTERM. Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă.

Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni în următoarele săptămâni.

Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja.

Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă.

Ne vom asigura că această situație nu se va mai repeta„, a scris Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 33 queries | Mysql time :0.060116 (s)