News Flash:

Coduri de inundatii si pentru raurile Buzau, Teleajan si afluenti ai Oltului, de joi seara

25 Aprilie 2014
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor va emite joi seara o avertizare cod galben de inundaţii pentru râul Buzău şi cod portocaliu în judeţul Prahova, pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajănului şi Cricovului Sărat, şi unii afluenţi ai Oltului, valabilă până pe 26 aprilie, au anunţat reprezentanţii institutului. "De la ora 20.00 este cod galben pentru râul Buzău, în judeţele Covasna şi Buzău, şi cod portocaliu pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajănului şi Cricovului Sărat, în judeţul Prahova, precum şi de Lotrul inferior şi unii afluenţi ai Oltului. Deşi avertizarea intră astăzi, fenomenele vizate de codul portocaliu se vor produce cu probabilitate mai mare începând de mâine dimineaţa, de la ora 9.00, pentru 24 ore", au precizat aceştia.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat la rândul său, la Guvern, că probabilitatea ca avertizarea de cod galben pentru ploi să mai fie prelungită de vineri seara şi pentru zilele de sâmbătă, duminică şi luni este foarte mică, dar că în următoarele 24 ore vor fi precipitaţii de 15-20 litri/metru pătrat, în scădere uşoară totuşi comparativ cu precipitaţiile de 20-25 litri/metru pătrat din ultimele ore.

Vineri după-amiaza vor fi puncte izolate de instabilitate foarte puternică, dar cu efecte doar pe pârâuri mici, nu pe râuri mari. Sâmbătă, duminică şi luni este o perioadă "de pauză", cu posibile ploi, dar nu semnificative, a mai precizat directorul ANM.

Râuri din Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, de joi până sâmbătă seară, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis o nouă avertizare hidorologică, pentru intervalul joi ora 20.00 - sâmbătă, ora 18.00. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0879 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024119 (s)