News Flash:

Codruta Kovesi, despre SIE: "Este ilegal sa detii informatii si sa nu sesizezi DNA"

26 Aprilie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi 1
Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat, marti, ca de cand se afla la conducerea DNA "nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informatii Externe", precizand "ca este ilegal sa detii informatii referitoare la posibile infractiuni si sa nu sesizezi Directia Nationala Anticoruptie."
"In 2013, 2014 si 2015, de fapt, de cand am inceput mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem ca tot mai multi inculpati isi deschid afaceri in strainatate. Se isca intrebarea de ce niciodata nu am primit astfel de informari despre aceste activitati. Nu am primit sesizari nici despre conturile din strainatate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux", a declarat Codruta Kovesi la conferinta "Piedicile si performantele anticoruptiei".
Totodata, Kovesi a declarat ca uneori a aflat informatii din investigatii jurnalistice.
"Credem ca se pot cumpara proprietati imobiliare cu 6-7 milioane de euro si niciun ofiter de informatii sa nu se impiedice de acest lucru? Este ilegal sa detii aceste informatii si sa nu sesizezi DNA. Nu pot sa imi explic. Exista o obligatie legala pe care trebuie ca orice ofiter de informatii, orice sef de serviciu trebuie sa o respecte. Mi-e greu sa cred ca nu exista informatii. E de siguranta nationala atunci cand cineva transfera milioane de euro in alta tara, cand sume considerabile de bani sunt transferate prin offshore-uri", a declarat procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.
Aceasta a vorbit si despre colaborarea cu alte servicii secrete, Directia Generala de Informatii a Armatei, si Serviciul de Informatii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
"Am inregistrat o crestere a sesizarilor venite din parte unor servicii de informatii. DGIPA a ajuns de la doua sesizari la patru, iar Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DGIPI),din Ministerul de Interne, a inregistrat o crestere semnificativa, a ajuns la 22 de sesizari", a precizat Codruta Kovesi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006009 (s)