News Flash:

COD ROSU de poluare in Beijing: Milioane de masini vor fi interzise pe strazi, iar fabricile vor fi inchise

8 Decembrie 2015
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
poluare china
Beijing a decretat COD ROSU de poluare, ceea ce inseamna ca, incepand din dimineata zilei de 8 decembrie, milioane de autovehicule vor fi fortate sa stationeze, fabricile si spatiile in constructie vor fi inchise, iar scolile si alte institutii publice vor fi sfatuite sa isi suspende activitatea.
Alerta emisa in China este prima de acest gen si este cauzata de stratul dens de smog ce a cuprins capitala pentru a doua oara in ultima luna, depasind in unele zone de 40 de ori limita de siguranta admisa, informeaza theguardian.com.
“Este un moment important in istoria noastra si va crea un precedent. Este foarte important sa oprim expunerea copiilor la acest nivel de poluare”, a declarat Ma Jun, directorul Institutului Afacerilor Publice si  Mediului din Beijing, conform theguardian.com.
Autoritatile chineze au fost criticate dur saptamana trecuta, atunci cand nu au declarat cod rosu de poluare, chiar daca Beijingul a fost acaparat de un strat de smog ce in unele zone a depasit limita de siguranta de 40 de ori, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Anuntul de urgenta de luni pare sa fie o urmare a acelor critici, iar Ma Jun a declarat ca a fost "o decizie foarte grea pentru ca statul chinez sa declare alerta la nivel maxim intr-un oras cu aproximativ 23 milioane de locuitori ".
“Vom recurge la o serie de masuri foarte grele, precum interzicerea circulatiei a jumatate dintre numarul de masini. Intr-un oras cu peste 5 milioane de automobile, va puteti imagina ca va fi o provocare mare. Cu siguranta acest lucru ii va proteja pe oameni. Cu acest cod rosu, scolile si gradinitele vor fi sfatuite sa isi suspende activitatea, lucru indicat in prevenirea expunerii la poluare a unei categorii vulnerabile de oameni ”, a continuat Ma Jun.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005952 (s)