News Flash:

Cod rosu de inundatii pentru raul Cernovat din judetul Caras-Severin

31 Iulie 2014
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
Hidrologii au emis, joi, o noua avertizare Cod rosu de inundatii pentru raul Cernovat din judetul Caras-Severin.
Potrivit unui comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), avertizarea este valabila pana joi seara la ora 21,00.
'Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale Cotelor de Periocol pe raul Cernovat, afluent al Carasului din judetul Caras Severin', mentioneaza INHGA.
Potrivit sursei citate, in urmatoarele ore, fenomenele se pot produce si pe alti afluenti ai Carasului.
Tot pana joi seara la ora 21,00 se afla sub Cod rosu de inundatii raurile din bazinele Moravita si Barzava, judetul Timis, si sectorul aval Vartoapele (judetul Teleorman).
De asemenea, joi, in intervalul orar 5,45 - 14,00, specialistii in hidrologie au instituit Cod portocaliu de inundatii pe unele rauri din judetul Timis.
Cod rosu inseamna risc de viituri majore care necesita masuri deosebite de protectie a oamenilor si bunurilor, impune restrictii la folosirea podurilor si cailor rutiere, precum si luarea unor masuri deosebite in exploatarea constructiilor hidrotehnice. Populatia trebuie sa stie ca instituirea unui astfel de cod inseamna risc iminent de inundatii, cu producere de inundatii cu efecte locale. De aceea, populatia trebuie sa asculte recomandarile autoritatilor locale, a CSLU, precum si a IJSU, sa nu se plimbe de-a lungul apelor, sa nu desfasoare activitati care au legatura cu apa sau se deruleaza in proximitatea lor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031116 (s)