News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara ramane preferata absolventilor de liceu din vestul tarii

31 Iulie 2014
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa ce au trecut prin toate etapele procedurii de admitere la facultatile Universitatii de Vest Timisoara, un numar de 2.700 de noi studenti vor urma unul dintre cele 73 de programe de studiu din acest an. Locuri la facultate au ramas destule, va urma o noua sesiune de admitere.
Este al doilea an de cand Universitatea de Vest din Timisoara a reintrodus examenul de admitere, in functie de specificul si alegerea fiecarei facultati.
Din cele 2.000 de locuri disponibile la buget au fost ocupate 1.700, locuri mai fiind disponibile la Facultatile de Arte si Design; Chimie, Bilogie, Geografie; Fizica; Litere, Istorie si Teologie; Matematica si Informatica; Muzica; Economie si de Administrare a Afacerilor; Sociologie si Psihologie; Stiinte Politice, Filozofie si Stiinte ale Comunicarii.
In ceea ce priveste locurile cu taxa, au fost ocupate peste 1.000 din cele 3.600 disponibile. Cei de la UVT spun ca locurile libere ramase fara plata vor putea fi ocupate de componenti ai loturilor olimpice, absolventi de liceu cu rezultate remarcabile, dar care din diverse motive nu au putut fi prezenti la sesiunea de bacalaureat din luna iulie, tineri a caror situatie materiala nu le permite sa urmeze studii superioare la forma cu taxa. De asemenea, pentru candidatii de etnie roma se ofera un numar de 30 locuri cu finantare de la buget.
„Rezultatele admiterii ne bucura si confirma munca noastra. Putem spune ca suntem pe un trend ascendent, in contextul in care numarul absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat este mai mic de la an la an. Recunoasterea nationala si internationala, oferta adaptata la piata muncii, la cerintele angajatorilor din multinationale au condus la o atractivitate ridicata a universitatii. Am atras tineri din intreaga tara. Mai mult, anul acesta am avut centre de admitere deschise in alte trei judete”, a declarat Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.
Succes au avut si programele de studiu in limbi straine. Spre exemplu, programul de Informatica in limba engleza are locurile ocupate integral. In acest an, UVT a venit cu o oferta de 5 programe de studiu in limbi straine, pe langa cea mentionata mai fiind vorba de Finante banci in limba engleza, Management in limba franceza, Actorie in limba germana, Relatii internationale si studii europene in limba germana.
De asemenea, la programele de studii de limbi moderne s-a inregistrat un numar mare de candidati.
Printre programele de studiu care s-au bucurat de o atentie sporita din partea absolventilor de liceu este si programul de Design de la Facultatea de Arte unde au fost ocupate toate locurile la buget si mai mult de jumatate din cele cu taxa. O situatie asemanatoare se inregistreaza si la Drept, la Economia comertului, Informatica economica, Contabilitate si Informatica de gestiune, Economie si afaceri internationale, Marketing. Toate cele 83 de locuri bugetate la Informatica au fost ocupate, la fel fiind si o mare parte din cele cu taxa, situatie intalnita si in cazul programului de studiu Psihologie.
„Admiterea la ciclul de licenta in anul 2014 s-a desfasurat sub presiunea unor cifre care nu incurajeaza calitatea: un efectiv redus al absolventilor de liceu, un numar si mai mic al celor care au promovat examenul de bacalaureat – putin peste 90.000, un numar mare de locuri bugetate la nivelul intregii tari – 62.400. In acest context, putem spune ca rezultatul obtinut de UVT, prin inmatricularea a 2.700 studenti din care peste 50% pe locurile cu taxa, este unul foarte bun. Daca ne gandim la faptul ca in zona de recrutare a UVT (judetele Arad, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Timis) avem aproximativ 10.000 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat si ca in aceasta zona exista nu mai putin de 7 universitati de stat care au pus la dispozitia candidatilor locuri cu finantare de la buget, iar UVT a reusit sa atraga 25% din acesti candidati, atunci da, ne putem declara multumiti cu acest rezultat si confirmam, inca o data, ca UVT reprezinta o emblema a calitatii in invatamantul universitar romanesc”, a mai declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.
O noua etapa de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara, pentru locurile de la buget si taxa libere, se va desfasura in perioada 8 – 21 septembrie. Detalii suplimentare pot fi obtinute pe pagina de internet a universitatii, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/uvtromania. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0956 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028191 (s)