News Flash:

Cod portocaliu de inundatii! Care sunt judetele vizate

24 Mai 2017
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
inundate in strada
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire Apelor (INHGA) a emis, in aceasta seara, o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru Bazinul hidrografic Bistra – aval Voislova, din judetul Caras-Severin.


Potrivit sursei citate, codul portocaliu este valabil pentru perioada 23 mai ora 21:30 – 24 mai ora 03:00, interval in care, urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri. Totodata, exista posibilitatea depasirii cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinul hidrografic Bistra  - aferente sectorului aval Voislova (judetul Caras-Severin). 
Meteorologii informeaza ca in judetul Caras-Severin, in zonele Caransebes, Brebu, Constantin Daicoviciu, Copacele, Glimboca, Obreja, Paltinis, Sacu, Zorlentu Mare, se vor semnala averse de ploaie care vor depasi local 35 l/mp, precum si frecvente descarcari electrice. De asemenea, in acest interval va cadea grindina de dimensiuni mici si se vor inregistra intensificari de scurta durata ale vantului, potrivit news.ro.


De asemenea, hidrologii au emis un cod galben de inundatii, valabil de marti seara si pana miercuri dimineata, la ora 6.00, pentru judetele Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad, fiind posibila depasirea cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii  Muresului - aferenti sectorului aval de s.h. Alba Iulia - judetele: Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad, Timis - bazin superior, Barzava - bazin superior si mijlociu si Caras  - bazin superior - judetul Caras-Severin.

institutul national hidrologie gospodarire apelor inhga meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004467 (s)