News Flash:

COD GALBEN de inundatii pe rauri din sapte judete

20 August 2015
1458 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la Sacosu Mare
Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru mai multe rauri din judetele Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu, Constanta si Tulcea, unde joi si vineri se pot produce inundatii locale, in urma scurgerilor pe versanti si a viiturilor.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de joi, ora 14.00, pana vineri, la ora 16.00, sunt sub averizare cod galben raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Teleorman si afluentii mici ai raului Vedea ( judetele Olt, Arges si Teleorman), unii afluenti ai Argesului superior (judetele Arges si Dambovita), Neajlov (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).
Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare de joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 06.00, pe raurile din judetul Constanta si in bazinul superior al Argesului - Valsan, Raul Doamnei, Bratia.
Judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta sunt, de joi dupa-amiaza pana vineri la pranz, sub avertizare cod galben de ploi torentiale. In cele patru judete vor fi mai ales averse, care trecator vor avea caracter torential si se vor cumula izolat peste 40-50 de litri pe metru patrat, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
Joi si vineri, temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in Muntenia, Dobrogea si in zona Carpatilor Meridionali si Occidentali, cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004697 (s)