News Flash:

Cod Galben de inundatii in Timis si in alte judete, prelungit pana vineri la ora 13.00

24 Iulie 2014
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
Hidrologii au actualizat, joi, atentionarea hidrologica Cod Galben de inundatii, aceasta fiind valabila, incepand din aceasta dupa-amiaza de la ora 13,00, pentru 13 bazine hidrografice din 21 de judete.
Potrivit prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor /INHGA/, in intervalul 24 iulie, ora 13,00 — 25 iulie, ora 13,00, pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur superior (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Timis superior, Barzava, Moravita (judetele Timis si Caras-Severin), Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Prahova (judetul Prahova), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Jijia (judetele Botosani si Iasi), Prut sector amonte acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani), vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale Cotelor de atentie.
De asemenea, in intervalul orar 13,00 — 23,00, se pot produce fenomene similare pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Buzau, Vrancea, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Galati.
Aceste fenomene se pot inregistra cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din judetele Botosani, Iasi, Bacau si Neamt.
Atentionarea hidrologica a fost, deja, transmisa catre: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice /MMSC/, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta /IGSU/, Administratia Nationala 'Apele Romane' /ANAR/, Ministerul Administratiei si Internelor /MAI/, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Crisuri, Banat, Mures, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Ialomita-Buzau, Siret si Prut-Barlad.
INHGA precizeaza ca, in functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, atentionarea poate fi actualizata.
AGERPRES

hidrologii bazine hidrografice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 33 queries | Mysql time :0.060556 (s)