News Flash:

Circulatia auto pe Transfagarasan se redeschide sambata, pe 18 iunie, dupa confirmarea CNADNR

17 Iunie 2016
973 Vizualizari | 0 Comentarii
transfagarasan
Drumul National 7C Transfagarasanul va fi deschis circulatiei auto mai devreme decat in fiecare an, a anuntat Gheorhe Mihaita seful Sectiei Arges din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR), citat de corespondentul MEDIAFAX.
In acest an conducerea CNADNR, determinata de conditiile meteo favorabile, a decis ca intrunirea comisiei de analiza pentru Transfagarasan sa se faca mai devreme, cerandu-i comisiei punctul de vedere cu privire la posibilitatea deschiderii acestui drum national inainte de termenul prevazut in regulamentul de functionare (1 iulie).
"Comisia de analiza pentru Transfagarasan, formata din reprezentanti ai CNADNR-Bucuresti, dar si de la Sectia din Arges, precum si IGPR s-a intrunit, joi, pe DN 7C pentru a verifica starea drumului, in vederea posibilitatii dechiderii acestuia. S-a facut o revizie a intregului traseu. Nu a avut nimeni obiectii. Astfel ca, asteptam decizia de la conducerea CNADNR, care, am convingerea, va fi aceea ca Transfagarasanul se deschide sambata. Asteptam insa confirmarea scrisa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Mihaita, seful Sectiei Arges din cadrul CNADNR.
Conducerea CNADNR a solicitat comisiei si analizarea si revizuirea regulamentului de functionare al DN 7C, astfel incat perioada in care Transfagarasanul este deschis circulatiei rutiere sa fie cat mai mare, in conditii de siguranta si confort.
Potrivit regulamentului, perioada de inchidere a Transfagarasanului (1 noiembrie –30 iunie) poate fi decalata in functie de conditiile meteo si de starea partii carosabile a drumului.
"In perioada 01.05.2016 – 10.06.2016 pe DN 7C Transfagarasan au fost executate lucrari in regie proprie, care au constat in: indepartarea de blocuri de stanci (40 de mc), indepartarea de stanci, piatra si ebulmente la km 104+000 – km 110+500, lucrari de deszapezire, ridicarea unui parapet flexibil, inlocuirea unui parapet fix deteriorat pe perioada de iarna, indreptarea de stalpi si indicatoare rutiere si vopsirea de borne kilometrice la km 110+500 – km 115+400. In prezent se lucreaza la indepartarea avalanselor de zapada inghetata si a bolovanilor si la revizia tunelului de la pozitia kilometrica 115+400 – km 116+808", preciza CNADNR pe 7 iunie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007344 (s)