News Flash:

Ciolos, despre evacuarea Antenelor: "Statul roman este proprietarul acelor cladiri. ANAF pune in aplicare o decizie a instantei"

17 Februarie 2016
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, in plenul Senatului, ca ANAF pune in aplicare o decizie definitiva a justitiei in cazul posturilor de televiziune ale grupului Intact si a precizat, in acelasi timp, ca libertatea de exprimare va fi aparata ferm.
"Statul roman este proprietarul acelor cladiri si este datoria institutiilor statului sa-si controleze aceste bunuri, asa cum ele sunt atribuite prin decizie definitiva a instantei", a spus premierul Dacian Ciolos, in plenul Senatului.
Seful Executivului a mai spus ca nu intra in atributiile Guvernului stabilirea termenului de evacuare si nici prelungirea contractelor de inchiriere a sediilor in care isi desfasoara activitatea posturile de televiziune.
"Reprezentantii posturilor TV au acuzat actiunea de luni ca fiind abuziva prin comportamentul agentilor prezenti la sediu. Am cerut noii conduceri ANAF sa reanalizeze modul in care se raporteaza la contribuabili in exercitarea atributiilor lor. Autoritatile fiscale ale statului lucreaza pentru interesul cetatenilor si nu trebuie sa aiba o atitudine de intimidare sau de institutie represiva. Dreptul la libera exprimare va fi si el aparat ferm", a spus Premierul.
El a adaugat ca termenul dat pentru evacuare voluntara este unul stipulat de Codul de procedura civila si nu este stabilit de ANAF si acesta este de cinci zile, conform legii, aplicabil tuturor persoanelor juridice pentru evacuare.
"Nu este o decizie specifica a ANAF, pentru acest caz, termenul de cinci zile. Nu exista prin lege termene diferite pentru televiziuni sau pentru alte tipuri de activitati. Daca nu se aplica termenul, atunci ANAF incalca termenele legale si ar fi putut fi acuzat de discriminare. La ora actuala, singura forma de valorificare a bunurilor confisacte de stat este reglementata de Ordonanta 14/2007 care presupune doar vanzarea bunurilor ca forma de valorificare a acestora, lucru confirmat si de catre Curtea Constitutionala prin decizia 859/2015, publicata in zece februarie anul acesta", a explicat Ciolos.

anaf dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006151 (s)