News Flash:

Cladirea Operei Nationale Romane din Timisoara va fi reabilitata

17 Februarie 2016
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
opera timisoara
S-a incheia licitatia pentru lucrarile de refunctionalizare a Palatului Culturii din Piata Operei. Procedura s-a incheiat la valoarea de 632 de mii de lei, iar termenul de executie este de sase luni. Garantia lucrarilor executate este de 5 ani si termenul de incheiere a contractului va fi 22 februarie 2017. Banii sunt alocati din bugetul local.
„In cadrul acetui proiect se va face reabilitarea fatadei. Vom vedea daca celebrele statui sunt acolo in nisele initiale. Daca vor fi gasite, le vom lasa la vedere pe postamente, in partile laterale ale intrarii principale”, a anuntat primarul Robu, intr-o conferinta de presa, scrie ziuadevest.ro
Dupa parerea edilului, exista riscul ca o buna parte din placile cu care este placata fatada sa nu fie bine lipite, si trebuie lucrat cu grija sa nu se distruga acele placi. „Noi vrem ca fatada Operei sa arate impecabil; vrem sa reabilitam cladirea in totalitatea ei, in diferite stadii”, a adaugat edilul. 
Palatului Culturii s-a ridicat incepand din 1871, dupa planurile arhitectilor vienezi Helmer si Fellner (constructori a numeroase sali de teatru din Europa - Budapesta, Viena, Odessa) si a fost terminata in 1875.

palatului culturii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006458 (s)