News Flash:

Ciolos anunta ca nu va candida la alegerile din 2016

8 Ianuarie 2016
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos le-a transmis, joi seara, reprezentantilor diasporei romanesti din Germania ca isi va pastra independenta politica pana la finalul mandatului de prim ministru si ca nu va candida la alegerile din 2016.

"Ne gandim in primul rand sa abordam un mod de guvernare mai transparent, mai apropiat de societate, cu un efort mai mare de a explica ceea ce facem, chiar daca la inceput aceste explicatii pot sa para stangacii din afara. E vorba de un efort al unor oameni care nu provin din mediul politic si care nu vor sa ia decizii avand anumite obiective politice in spate. 

Tocmai de aceea si eu am decis sa imi pastrez aceasta independenta pana la capatul mandatului si sa nu ma prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi pastra credibilitatea ca ceea ce vreau sa fac ca prim ministru si ceea ce acest guvern vrea sa faca este ceea ce spune", a spus Ciolos la o intalnire cu mai multi reprezentanti ai comunitatii romanesti din Germania, reuniti la Ambasada dinBerlin.

Premierul a mai spus ca a dorit sa dea un semnal ca acest mandat, chiar daca este limitat la un an de zile, se poate angaja intr-un proces de reforme care "sa poata fi continuate mai apoi de guvernele care vor veni".

"Chiar daca aceasta schimbare nu este sau nu va fi vizibila imediat sunt convins ca ceea ce vom face in acest an se va resimti inclusiv in modul in care Romania va fi apreciata in exterior si in UE", a mai spus prim ministrul.

Intalnirea cu romanii din diaspora a inceput cu intonarea imnurilor de stat ale Romaniei si Germaniei si cu un discurs al ambasadorului Emil Hurezeanu, in prezenta a aproximativ 200 de persoane. 

mediul politic berlin premierul reforme diaspora emil hurezeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006475 (s)