News Flash:

Ciclonul Winston a ucis 18 persoane in arhipelagul Fiji

22 Februarie 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciclonul Winston
Bilantul ciclonului Winston care a lovit arhipelajul Fiji in weekend a ajuns, luni, la 18 morti, iar peste 6.000 de persoane locuiesc in adaposturi de urgenta, dupa ce casele acestora au fost avariate sau distruse, informeaza ABC News online.
Autoritatile au inceput sa trimita ajutoare, luni, insulelor cele mai afectate din cele peste 100 locuite din arhipelajul Fiji cu o populatie totala de aproximativ 900.000 de locuitori.
Insa in cazul unor insule precum Koro, unde s-au inregistrat cele mai mari pagube, autoritatile nu au reusit sa restabileasca in totalitate caile de comunicare.
Rafalele de vanturi produse de ciclonul Winston, care a lovit arhipelagul Fiji sambata, au atins viteze de 285 de kilometri pe ora, fiind cea mai puternica furtuna din Emisfera Sudica de la inceputul masuratorilor de acest fel, potrivit site-ului de stiri meteo Weather Underground.
Trimiterea de ajutoare insulelor afectate si comunitatilor izolate este prioritatea guvernului, sustine Ewan Perrin, secretarul pentru comunicare al statului Fiji.
"Dar este dificil sa trimitem ajutoare si echipamente comunitatilor izolate", a declarat Perrin. "Unele insule au pierdut vasele de transport in timpul furtunii si nu stim daca avioanele pot ateriza in zonele respective", a completat oficialul din Fiji.
Potrivit lui Perrin, autoritatile vor trimite luni un vas cu ajutoare medicale, alimente si rezerve de apa spre insula Koro, iar echipajele de la bordul vasului vor construi adaposturi temporare pentru cei ramasi fara locuinte.
Majoritatea celor care au murit in timpul ciclonului au fost loviti de fragmente desprinse din constructii sau se aflau in cladiri care s-au surpat, a explicat Perrin. Mai multe persoane au fost spitalizate din cauza ranilor grave suferite. Mediafax.ro

weather underground
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006368 (s)