News Flash:

Cereala care intinereste organismul feminin cu 10 ani! Cel mai bogat izvor de colagen

17 Mai 2018
3232 Vizualizari | 0 Comentarii
cereala

Este pur si simplu incredibil! O cereala obisnuita este capabila sa compenseze deficitul de colagen din organismul feminin si sa-l intinereasca cu cativa ani. Pielea, parul si unghiile dumneavoastra vor fi sanatoase si tinere! Mancati acest fel de mancare macar o data pe saptamana — veti fi incantata de rezultat! Inca din vechime boabele decorticate de orz au capatat denumirea de arpacas. Avand suprafata lucioasa, ele seamana cu perlele.

Este interesant faptul ca in trecut arpacasul din orz era considerat o delicatesa, pe care si-o permiteau doar demnitarii.

PROPRIETATILE BENEFICE ALE ARPACASULUI DIN ORZ

In zadar gospodinele au trecut arpacasul din orz pe planurile secundare. Doar el contine o cantitate mare de substante nutritive, care sunt necesare pentru functionarea normala a organismului.

Arpacasul fiert este numit terciul frumusetii, deoarece doar aceasta cereala contine o cantitate enorma de lizina — aminoacidul, care participa activ la sinteza colagenului. Toata lumea stie ca acesta contribuie la mentinerea elasticitatii pielii, impiedicand formarea ridurilor. Inca un motiv de a include arpacasul in meniul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine, pe care acesta le contine: A, PP, E si vitaminele grupului B.

Consumul regulat al terciului din arpacas nu contribuie doar la mentinerea frumusetii pielii, ci si la scaderea ponderala! Acest aliment satios si hipocaloric este bogat in celuloza (necesara pentru peristaltica intestinala normala) si proteine.

INGREDIENTE:
un pahar de arpacas din orz;
un litru de apa;
2 litri de lapte.

MOD DE PREPARARE:

Acoperiti arpacasul cu apa si lasati-l sa se inmoaie peste noapte.
Spalati-l si acoperiti-l cu laptele caldut.
Aduceti terciul pana la punctul de fierbere, dupa care acoperiti-l cu un capac si fierbeti-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.
Terciul va capata o nuanta placuta de bej si un gust de lapte innabusit. Nu va lasati intimidata de timpul lung de preparare: va trebui sa interveniti doar in prima etapa de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine statator.


gospodinele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007815 (s)