News Flash:

Cele mai poluate orase din lume

9 Mai 2014
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
Zece din douazeci cele mai poluate orase ale lumii se afla in India, potrivit unui studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind concentratia de pulberi in suspensie din aer. Niciun oras chinez nu a fost inclus in top 20 anul acesta, in ciuda notorietatii capatate la nivel mondial de pe urma asa-numitului smog.
New Delhi are, conform unui studiu realizat in 1600 de oase ale lumii, cea mai mare concentratie de pulberi in suspensie (particule de materie, PM) din lume. Mai exact, nivelul de PM2.5 (particule cu diametrul mai mic de 2,5 micrometri), considerat cel mai nociv pentru sanatate, este de 153 de micrograme pe metru cub. New Delhi este urmat indeaproape de orasele indiene Patna, cu 149 micrograme, Gwalior si Raipur. Nivelul de PM2.5 este in aceste orase de aproximativ sase ori mai mare decat limita considerata sigura de OMS, 25 micrograme.
Pulberile in suspensie reprezinta un amestec complex de particule microscopice solide si lichide, ce raman suspendate in aer mult timp. PM2.5 include particule de amoniac, carbon, nitrati si sulfat - care sunt suficient de mici pentru a trece din aerul respirat in sange si a provoca boli grave, cum ar fi emfizemul sau cancerul.
Potrivit studiului OMS, anul acesta nivelul de poluare din New Delhi este mult mai ridicat decat in Beijing, unde s-au inregistrat (56 micrograme de PM2.5). Mai mult, niciun oras chinez nu a fost inclus in top 20 cele mai poluate orase ale lumii, in ciuda faptului ca smog-ul a invadat mai multe localitati, iar oamenii poarta masti pe fata cand ies din case, relateaza cnn.com.
In afara oraselor indiene in topul negativ au mai fost incluse orase din Bangladesh (Gazipur, Dacca, Narayanganj), Pakistan (Peshawarm, Rawalpindi, Karachi), Afganistan (Kabul), Iran (Khorramabad), Turcia (Igdir) si Qatar (Doha).

new delhi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0979 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037915 (s)