News Flash:

Cele mai frecvente boli la copii pe timpul verii. Sfatul medicilor

2 August 2018
822 Vizualizari | 0 Comentarii
boala copii

Bacterii, virusuri, alimente si bauturi reci, razele solare, toate acestea iti predispun copilul la o serie de afectiuni care se intalnesc des pe timpul verii. Afla care sunt indicatiile pediatrului pentru prevenirea acestora!
Enterocolitele
Afectiune a tractului digestiv, enterocolita (diareea) apare brusc la copiii care intra in contact cu persoane care prezinta aceasta afectiune sau ating obiecte deja contaminat cu virusurile care cauzeaza problema de sanatate. Aceasta afectiune se manifesta prin scaune moi, deshidratare sau varsaturi.

,,Datorita consumului de lichide reci sau inghetata, micutii pot fi foarte receptivi si la infectii ale cailor respiratorii superioare, precum faringite, laringite, amigdalite, traheobronsite”, afirma Valentina–Claudia Popescu, medic primar medicina de familie, Spitalul de Pediatrie MedLife.

Arsurile solare sau insolatia 
Fie ca sunt acasa sau in vacanta, copiii au tendinta de a petrece cea mai mare parte a zilei la soare, astfel fiind ridicat si riscul de aparitie a arsurile solare sau a insolatiilor.

,,Prin expunerea excesiva la razele solare ultraviolete se pot produce arsuri solare. Uneori arsurile repetate sporesc riscul de aparitie al cancerului de piele, mai ales la persoanele cu par si piele mai deschise la culoare. Prin suprainfectarea zonelor de tegument arse apar infectii cutanate. Insolatia este deseori asociata cu arsurile solare”, ne atentioneaza medicul.

Bolile de la piscina
Chiar daca cei mici se pot simti foarte bine petrecandu-si timpul la piscina, nu uita ca aceste lucru poate cauza anumite afectiuni, cum sunt: conjunctivita-virala, bacteriana, iritativa–determinata de clorinarea excesiva a apei, otita de piscine, dermatite micotice (pitiriazis), infectii cutanate cu stafilococul aureus (furunculoze), dar si tulburari digestive determinate de inghitirea apei din bazin.

Muscaturile de insecte
De asemenea, medicul ne previne asupra riscul de muscaturi de insecte. ,,Muscaturile de tantari, viespi, capuse vin insotite de edem local (acumulare anormala de fluid sub piele) si leziuni de grataj (zgarieturi) care uneori se pot suprainfecta. Se intampla ca la unii copii, in special cei care au teren atopic, adica o predispozitie la asemenea reactii, sa se complice cu edem laringian si chiar soc anafilactic, cu risc vital”, adauga medicul primar de medicina de familie.

Sfatul medicului

Dr. Valentina – Claudia Popescu, medic primar medicina de familie, Spitalul de Pediatrie MedLife

Cum le pufem preveni?

,,Masuri de igiena corespunzatoare: spalatul cat mai des pe maini al copiilor, dusuri dese, utilizarea corecta a toaletelor, folosirea de prosoape individuale;

Alimentatie corecta: mese dese, fractionate, consum de legume si fructe proaspete, evitarea alimentelor conservate, mezelurilor, a alimentelor de tip fast-food, atentie si la produsele alimentare pastrate in conditii improprii.

Hidratare corecta: consum echilibrat de lichide pe parcursul intregii zile, in special ceaiuri caldute;

Purtarea de hainute subtiri, lejere, deschise la culoare, sepci/palarii, ochelari de soare;
Evitarea expunerii la soare in intervalul orar 10:00–17:00 si folosirea cremelor cu factor de protectie mare (30-50);

Dusuri inainte si dupa imbaierea in piscine; folosirea de sandale usoare sau slapi la piscine si plaja;
Nu aplicati uleiuri pe suprafete tegumentare „arse” de soare, intrucat acestea se pot suprainfecta.
Folositi la nevoie spray-uri impotriva intepaturilor de insecte cumparate din farmacii;

In situatia in care stiti ca cel mic are o afectiune preexistenta (alergii, infectii respiratorii), fiti precauti pentru a preveni complicatiile. Consultati medicul la primele aparitii ale simptomelor pentru a evita agravarea afectiunii”.


enterocolitele sfatul medicului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)