News Flash:

Cele mai ciudate fenomene meteorologice din lume - Ploaia cu sange sau grindina de aproape 1 kg

7 Iulie 2018
786 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie cu sange

 

Ploile, furtunile, vantul sau fulgerele sunt fenomene meteorologice obisnuite. Dar uneori fenomenele meteorologice pot fi suprinzatoare. Iata unele dintre cele mai extreme conditii meteorologice observate de oameni.

Ploaia de broaste-Odzaci, Serbia
Vartejurile de apa sunt formate deseori sub forma unor tornade, in acestea uneori fiind prinse si anumite obiecte. In 2005, un astfel de fenomen a adunat sute de broaste, care in urma fenomenului au inceput sa cada din cer in apropierea orasului Odzaci din Serbia, noteaza Popular Science. 

Ploaia cu sange-Kerala, India
In 2013, o ploaie rosiatica a uimit locuitorii orasului Kerala. Expertii au sustinut in acea perioada ca princiapala cauza ar putea fi sporii de alge rosii care au fost transportati din ocean de vanturile puternice. 

Tornada de insecte-Vila Franca de Xira, Portugalia
In 2014, un fotograf a imortalizat ceea ce parea a fi o ''tonada'' de peste 300 de metri inaltime constituita din insecte. Vartejurile puternice pot transporta grupuri mari de insecte in anumite zone, dar cercetatorii sustin ca fenomenul ce s-a format deasupra orasului Vila Franca de Xira ar fi putut fi o iluzie optica  sau un roi de lacuste masiv, in niciun caz un fenomen meteorologic. 

Marile bucati de gheata-Vivian, Dakota de Sud
In 2010, o grindina puternica a lovit orasul Vivian. Una dintre bucatile de gheata a doborat recordul inregistrat anterior in SUA avand aproximativ 900 de grame. 

preluat de pe descopera

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005534 (s)