News Flash:

Cele mai bune leacuri cu miere de albine pentru amigdalite inflamate

21 Noiembrie 2015
1438 Vizualizari | 0 Comentarii
miere
Inflamarea amigdalelor este primul semn al racelii ce da semne de instalare.miere Uneori, nebagate in seama, amigdalele se vor mari, vor face puroi, acele bubite albe, vor crea stari de febra, dureri de cap, chiar si de voma. Amigdalita este o boala care se poate lua usor… din aer, din preajma unei alte persoane bolnave, dar poate fi tratata din start inainte de a se agrava. Multe mame se duc repede la antibiotic, fara a merge la medic, actioneaza dupa inspiratia si educatia fiecareia.

Mergem la medic!

Ideal ar fi sa nu se ajunga la antibiotic. Medicamentele luate la orice semn de boala slabesc imunitatea corpului, isi aduc aportul in vindecare, dar cu multe reactii adverse. Asta nu inseamna, ca nu incurajez mersul la medic. Din contra, medicul trebuie sa fie cel mai bun prieten, este omul care vede medical toate aceste simptome de slabiciune si poate da un remediu in cunostiinta de cauza!

Temperatura ridicata, febra peste 38*, inflamatia amigdalelor, dureri de gat, de cap, imposibilitatea de a respira pe nas si stari de voma, sunt semne clare ca trebuie sa te prezinti la medic.

Remedii naturale

Pina la medic, se pot lua masuri cu mijloace aflate la indemana. Orice tratament cu produse naturiste cere insa timp, ca si in cazul medicamentelor de-altfel. Nu te astepta sa treaca imediat dupa ce ai facut ceva. Ceaiul caldut de echinaceea dezinfecteaza si calmeaza.

Ceaiul de salvie, are un efect de calmare a durerii si este si un foarte bun dezinfectant continand tanin. Este indicat si se poate face si gargara. Un sirop facut din 2-3 radacini de papadie peste care se pune apa si se lasa la fiert pina scade la jumatate trateaza inflamatia amigdalelor.

Exista de asemenea un leac din batrani care din om in om a ajuns pina la noi. Intr-o cana de 1 l (mai putina apa ofera o concetratie mai mare) se zdrobeste o capatana de usturoi, un ardei iute, 30 boabe de mustar, o lingurita rasa de ghimbir, 10 cm radacina rasa de hrean, piper, o lamaie si se lasa 24 ore agitandu-se.

Se strecoara, si se bea cate o lingurita de cate ori te”zgarie” pe gat. Usturoiul actioneaza ca un antibiotic, ardeiul iute pune sangele in miscare, hreanul desfunda caile nazale si dezinfecteaza, piperul accelereaza procesul, lamaia aduce aportul de vitamina c si toate la un loc  vindeca, dar si ridica imunitatea organismului.

Otetul de mere este un alt aliment natural folosit in tratarea acasa.miere1 Intr-un pahar de apa se pun 2-3 linguri otet de mere si o lingurita de miere. Se dizolva amestecandu-se si se face gargara dupa fiecare masa cu acest lichid. Ultimele doua, trei guri se pot chiar inghiti, mierea asigurand un fel de ungere a locului. In doua, trei  zile, vei vedea ca efect ruperea tusei si eliminarea infectiei locale. Otetul de mere cu miere, in acest context   ajuta si la rezolvarea problemelor digestive.

Automasajul amigdalelor sau mai bine zis a portiunii gatului aferenta amigdalelor, chiar daca doare putin,  face ca inflamatia sa cedeze, binenteles acest masaj insotit de gargara cu ceai caldut sau cu un amestec strecurat de apa si usturoi in care nu s-a pus nimic altceva. Apa de mare sau gargara cu apa sarata este un alt remediu batranesc in cazul unor amigdale inflamate.

Mierea de albine singura actioneaza ca un unguent si elimina durerea amigdalelor, dar daca la miere se adauga polen, cumparat de la magazinele naturiste si se face o pasta…din care se ia o lingurita dimineata inainte de masa si seara dupa spalatul pe dinti, va actiona ca un medicament.

Tot cu miere se poate face un amestec adaugand propolis. Se stie ca propolisul este un alcool cu numeroase beneficii pentru om. Se ia acest amestec (1 lingura de miere- 10 picaturi de propolis) la cel mai mic semn de  durere a gatului, va elimina destul de rapid si inflamatia.

Luate preventiv aceste paste amestecate cu miere vor stimula imunitatea organismului si vor actiona ca o bariera in caleavirusilor care circula in aer, mai ales la gradinite, scoli si, chiar la locul de munca.

Bucuria vietii

Copii sunt cei care fac repede si destul de usor amigdalita. A lucra la imunitatea lor preventiv, luand zilnic, catina macerata in miere sau miere mestecata cu polen si propolis,  sau inghitirea unui catelus de usturoi taiat, precum un pikovit, fara sa aiba efect mirositor in jurul lor.

Consumul de ceaiuri caldute si alimente bogate in vitamine si minerale, face din tine, om matur, un parinte fericit. Ce ti-ai dori mai mult decat sa-ti vezi copilul vesel, razand, cu chef de prostii, antrenandu-te in jocul lui?

E mai usor a preveni decat a vindeca, dar cand nu poti vindeca singur du-te la prietenul tau, medicul!

inflamarea amigdalelor remedii naturale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005026 (s)