News Flash:

Cel putin 11 morti in SUA, din cauza furtunii de zapada

5 Ianuarie 2014
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
Furtuna de zăpadă şi temperaturile glaciale au provocat moartea a cel puţin 11 persoane în Statele Unite, de la începutul acestui an, şi au perturbat traficul aerian pe întreg teritoriul ţării. La Philadelphia şi New York din cauza zăpezii, vineri, au murit două persoane, încă două au decedat în urma unor accidente rutiere în nord-estul Statelor Unite. Alte două persoane au murit din cauza frigului în Midwest.

Au fost semnalate aproximativ 600 de accidente rutiere.

Zăpezile au perturbat, de asemenea, traficul aerian. Începând de joi, în Statele Unite au fost anulate aproximativ 5.000 de zboruri, inclusiv 1.650 la New York, peste 190 la Boston şi 500 la Philadelphia, unde în cursul nopţii s-a format un strat de zăpadă de 22 de centimetri.

Central Park din New York era acoperit vineri de un strat de zăpadă de 15 centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 11 grade Celsius. ONU şi-a suspendat activităţile pentru această zi.

Noul primar Bill de Blasio le-a recomandat newyorkezilor să rămână acasă.

"Furtuna rămâne periculoasă. Va fi foarte frig astăzi, iar newyorkezii trebuie să fie extrem de prudenţi afară", a declarat el. "Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să nu folosească drumurile, pentru a putea deszăpezi, şi să se asigure că persoanele în vârstă şi vecinii vulnerabili nu au nevoie de ajutor", a adăugat el.

În Canada, valul de frig s-a abătut asupra majorităţii regiunilor estice. Astfel, în Quebec, temperatura a coborât la minus 29 de grade Celsius, vineri, după ce joi mercurul termometrelor a coborât până la minus 33,9 grade Celsius. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006492 (s)