News Flash:

Papa Francisc, prima rugaciune Angelus pe 2014: "Este timpul unei opriri pe drumul violentei"

2 Ianuarie 2014
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc
Papa Francisc a făcut apel, miercuri, la mai multă solidaritate şi mai puţină violenţă în prima sa rugăciune Angelus a anului 2014, în faţa unei mulţimi de credincioşi reunite în Piaţa Sfântul Petru. "Avem cu toţii responsabilitatea de a lucra pentru ca lumea să devină o comunitate de fraţi care se respectă, se acceptă în diferenţele lor şi au grijă unii de alţii", a declarat el cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, celebrată de Biserica Catolică la 1 ianuarie.

Primul papă venit din America Latină a făcut apel şi la încheierea violenţelor şi a nedreptăţilor care "nu ne pot lăsa indiferenţi sau neclintiţi".

"Este timpul unei opriri pe drumul violenţei", a afirmat el, îndepărtându-se de textul pregătit. "Ce se întâmplă în inima umanităţii? Trebuie să ne oprim", a criticat el, subliniind "forţa duioşiei, forţa non-violentă a adevărului şi dragostei".

În cadrul slujbei de Anul Nou celebrate în cursul dimineţii în bazilica Sfântul Petru, în prezenţa a numeroşi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Sfântul Scaun, el a evocat şi "foamea şi setea de dreptate şi de pace".

În opinia lui, 2014 trebuie să aducă "un angajament real de construire a unei societăţi mai juste şi mai solidare".

El le-a cerut, de asemenea, credincioşilor să dea dovadă de "forţă, curaj şi speranţă" în noul an.

Fidel stilului familiar care i-a adus o mare popularitate, Papa Francisc a încheiat rugăciunea urându-le credincioşilor "să aibă un prânz liniştit şi un an bun!".

Ales în martie 2013 după demisia istorică a predecesorului său Benedict al XVI-lea, Francisc a adus cu sine speranţa schimbării în Biserica Catolică zguduită de o serie de scandaluri, între care cel al abuzurilor pedofile şi secularizarea societăţilor occidentale.

Papa în vârstă de 77 de ani nu încetează să facă apel la o "Biserică săracă pentru săraci", mai puţin "auto-referenţială" (centrată pe Vatican) şi mai colegială, oferind mai multă greutate episcopilor din lumea întreagă. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006045 (s)