News Flash:

Cel mai mare ziar de opozitie din Ungaria, suspendat

9 Octombrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
ziar ungaria
Nepszabadsag, cel mai important ziar de opozitie din Ungaria si-a incetat temporar activitatea, mai multi jurnalisti de opozitie afirmand ca hotararea s-a luat la presiunea guvernului, relateaza BBC News.
Jurnalistii au spus ca a fost vorba de "puci" guvernamental. Acestia au primit o notificare de suspendare a activitatii, dupa ce a fost opriti sa intre in cladirea unde se afla redactia, sambata. Proprietarii au declarat ca, in fapt, e vorba de o decizie de afaceri, luata in urma vanzarilor in scadere.
Nu exista nici un comentariu al guvernului ungar. Nepszabadsag l-a criticat adesea pe premierul Viktor Orban. Publicatia s-a opus referendumului de saptamana trecuta, cu privire la refugiati.
Guvernul premierului Orban a fost deseori acuzat de utilizarea mass-media drept portavoce guvernamentala. Un numar de alte publicatii din Ungaria au fost, de asemenea, cumparate de aliatii sai, spune presa straina.
"Suntem in stare de soc. Desigur, ei vor incerca sa spuna ca suspendarea este este o decizie de afaceri, dar acesta nu e adevarul", spune un jurnalist al publicatiei, care a dorit sa ramana anonim, pentru AFP. Multi au spus ca suspendarea a venit la cateva zile dupa ce publicatia a dezvaluit relatari despre presupuse fapte de coruptie, in care erau implicati functionari si oficiali de rang inalt.
Partidele de opozitie au declarat ca masura denota ca Viktor Orban a dorit sa suprime libertatea presei din Ungaria, pentru a obtine controlul deplin al mass-media. Partidul Socialist spune ca a fost o "zi neagra pentru presa" si a invitat ungurii la o manifestatie in fata birourilor ziarului.
Potrivit relatarilor, aproximativ 2,000 de oameni au protestat pentru suspendarea principalului ziar de stanga din Ungaria, manifestand pentru "ingradirea libertatii presei".
MediaWorks, care a cumparat Nepszabadsag in 2014, a declarat ca tirajul a scazut cu cu 74% in ultimii 10 ani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006729 (s)