News Flash:

Cel mai mare festival catalan din afara Barcelonei, la Timisoara

15 Februarie 2014
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel mai mare festival internațional catalan se va organiza la Timișoara în această vară. Sunt așteptați peste 500 de artiști ce vor aduce spiritul și cultura catalană pe străzile orașului de pe Bega. Viceprimarul Dan Diaconu a semnat, luni, la Castelul Montjuic din Barcelona, Acordul de Cooperare între Primăria Timișoara, ADIFOLK Barcelona (Associació per a la difusió del folklore), reprezentanți ai autorităților catalane și Asociația ViaRumania. La eveniment a fost prezent și consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals.

Astfel, în perioada 8 – 10 august, la Timișoara va avea loc cel mai mare și impresionant festival catalan din afara Barcelonei, ce va aduce în oraș peste 500 de artişti, grupaţi în 22 de grupuri artistice, împreună cu alţi 1.000 de însoţitori din întreaga Catalunie.

„Organizarea festivalului reprezintă un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca important centru cultural şi turistic în România şi în regiune. Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare , logistică (zboruri directe cu Barcelona multiple în Timişoara şi regiune care pot deservi 1500 de participanţi străini într-o perioadă scurtă), dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APPLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021″, a declarat Dan Diaconu.

La festival și-au anunțat prezența miniștri ai guvernului catalan precum și înalţi oficiali ai Primăriei din Barcelona. Până la momentul festivalului, Timişoara va beneficia de evenimente de vizibilitate în mass media catalana, dar şi în rândul oamenilor de afaceri catalani.

Evenimentul este sprijinit de Primăria Barcelonei şi Guvernul Catalan. APPLEC Internacional se află la cea de a 27-a ediţie, pentru prima dată în Europa de Est, printre oraşele care au găzduit acest eveniment aflându-se Amsterdam, Copenhaga, Manchester, Paris, Lisabona sau Verona.

În afară de semnarea protocolului, vizita viceprimarului Dan Diaconu a cuprins întâlniri pentru dezvoltarea de colaborări economice şi culturale cu Jaume Ciurana i Llevadot, Directorul Institutului Cultural al Primăriei Barcelona, Francesca Guardiola i Sala, Directorul de Relaţii cu Uniunea Europeană a Guvernului Catalan, Luis Puig I Gordi, Director General în Ministerul Culturii Catalan, Sonia Gonzalez, Directorul pentru Europa al ACCIO – Agenţia de Competitivitate Economică a Guvernului Catalan, Ramon Pinos – Responsabil pentru Relaţii Instituţionale Internaţionale a GuvernuluI Catalan, precum şi o serie de interviuri de prezentare a Timişoarei la televiziuni şi radiouri în Barcelona. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0152 (s) | 33 queries | Mysql time :0.004964 (s)